Bezár az N-Gage Design Studio

Hirdetés

Egyelőre nem tudni pontosan, hogy a finn gyártó milyen sorsot szán a nem túl sikeres N-Gage platformja számára, mindenesetre az a tény, hogy bezárásra kerül a Vancouverben üzemelő N-Gage Design Studio semmikép sem jelenthet túl jót. Az Ovi Store mellett egy külön játékrészleg üzemeltetése nem tűnik túlságosan logikus lépésnek, hiszen a fejlesztők számára így is adott a lehetőség, hogy bármilyen Symbian vagy Java alapú játékot elérhetővé tegyenek az online piactéren. Maga az N-Gage platform csak néhány extra szolgáltatásával könnyíti meg egy-egy funkció kidolgozását a játékfejlesztők számára, ugyanakkor a számos eltérő hardveres képességű modellek támogatása miatt nem teremt egységes alapokat.

Egyelőre nem tudni pontosan, hogy a megszűnő N-Gage Design Studio 100 fős stábja a cég mely részlegénél folytatja tovább működését, de várhatóan erre is fény derül majd a későbbiekben. Egyelőre nem tudni pontosan, hogy az N-Gage és Ovi kapcsolata, valamint a finn óriás játékplatformja milyen irányban fog változni, de a szeptember elején megrendezésre kerülő Nokia World 2009 rvárhatóan választ ad majd számos tisztázatlan kérdésre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

  • Nokia N-Gage: Béke poraira

    A finn gyártó 2010 végén felszámolja dedikált játékplatformját, mely szerepén az Ovi Store és számos új Ovi szolgáltatás veszi majd át.

Előzmények

Hirdetés