Besorozták a Samsung hajlítható paneljét

A két irányban hajlítható Flex képernyő számos MIL-STD-810G katonai tesztet teljesített.

Rövidtávon ma már egyre kevésbé kérdőjeles egy hajlítható képernyővel szerelt okostelefon tartóssága, hacsak nem akarjuk megkarcolni, hosszútávon viszont még vannak kérdőjelek, és amíg ezekre az Apple nem tud megnyugtató választ adni, úgy tűnik, nem száll be a foldable műfajba.


(forrás: Samsung Display)

A Samsung viszont évek óta fejleszti és finomítja saját technológiáit, a képernyő mellett a zsanér szívósságát beleértve, most pedig az amerikai MIL-STD-810G teszteken próbálta ki 7,6"-es Flex In&Out képernyőjét, amit befelé és kifelé is össze lehet csukni. A Samsung Display megbízásából a UL Solution katonai előírások alapján vizsgálta meg a képeken látható megjelenítő ellenállását hősokknak, jégképződésnek, gyorsulási erőnek és a szállítás során előforduló eséseknek kitéve.


(forrás: Samsung Display)

-10 fokban addig permeteztek rá vizet, amíg 6 mm vastag jégréteg nem keletkezett rajta, három egymásutáni tesztben pedig két-két órára -32 fokra hűtötték és 63 fokra hevítették. A panelt aztán huszonhatszor 1,22 méter magasból leejtették – ez az átlagos magassága az efféle, mobilos baleseteknek. Egy centrifugában végül 10,5 g gyorsulási erőnek is kitették, és a nevezett tesztek mindegyikén átment. Ez mindenképpen jó hír a hajlítható készülékek jövőjére nézve, az 1800 kapcsolódó szabadalommal rendelkező Samsung pedig készen áll további termékkategóriákba elhozni összecsukható képernyőit.

Előzmények

Hirdetés