Hirdetés

Berepednek a Z Fold kijelzők a garanciaidő lejárta után?

Egy Samsung rajongói portál gyűjtött egybe több pórul járt Z Fold3-ról visszajelzéseket.

A SamMobile olyan független rajongói portál, aminek illik lennie: a Samsung fókuszú hírek és tesztek, valamint a Galaxy mobilos és tabletes tippek és frissítések egybegyűjtése mellett felszólal olyan gyártói bakik ellen, amitől a Samsung hű rajongói is szenvednek. Ilyen volt az Exynos 2200 nyögvenyelős startja vagy a hírhedt játékoptimalizálási szolgáltatás. Ezúttal viszont nem a hardver, hanem a konstrukció kapcsán fogtak egybe felhasználói visszajelzéseket a PhoneArena saját kutakodásával egyetemben: több Galaxy Z Fold3 készülék kijelzője sérült meg vagy keletkezett rajta repedés nem sokkal a garanciális idő lejárta után.

Egy pórul járt Z Fold3 a Redditen
Egy pórul járt Z Fold3 a Redditen [+]

Figyelembe véve, hogy bármilyen óvatosan használja a foldable eszközöket az ember, a nyitási-csukási szám a hajlítható panel és a zsanér élettartama szempontjából véges, és mi is találkoztunk olyan Z Folddal, amelyiket például már nem lehet teljesen szétnyitni. Ami a fenti két publikációt illeti, egy felhasználó, aki még fizeti a Z Fold3 részleteit, és állítása szerint figyelmesen óvta a telefont, arra lett figyelmes, hogy az eszköz a hajlítható képernyő középen megrepedt, a Samsung pedig a megkeresésre a uBreakiFix szolgáltatást ajánlotta potom 800 dolláros javítási díjjal, ami az eszköz teljes vételárának háromnegyede. A Redditen is felbukkant egy eset középső repedéssel, amitől a képernyő jobb oldala érintéssel használhatatlanná vált, és a SamMobile szerint jó pár hajlítható kijelzősérüléses bejelentés érkezett ennél a modellnél a garanciális idő lejárta után – a publikáció kisszámú mintája alapján jellemzően 15-18 hónap után.

Egyszerre érkezett meg hozzánk a Z Flip3 és a Z Fold3
Egyre népszerűbb a hajlítható műfaj, ám csak mostanában érkeznek nagyszámú visszajelzések a többéves tartósságról [+]

Korai lenne bármilyen konklúziót levonni, hiszen Z Fold3-ból rengeteg gazdára talált, és lehet, hogy a probléma nagyon kis számú, és persze az is lehet, hogy nagyobb számú modell érint, ezt egyelőre nem tudni. Mivel azonban a telefon 700 ezer forinton nyitott, erős hardvere a puszta lóerőszámmal és sokévnyi frissítéssel kombinálva pedig akár 4-5-6 évig használható lehet, fontos, hogy a konstrukció ne fáradjon el hamarabb a belső komponenseknél. Elvégre, ha nem is az első tulajdonos birtokolja ennyi ideig, a második, harmadik hosszú ideig boldogan használna egy ilyen technológiailag előremutató eszközt, és nem ideális, ha másfél év használat után a zsanér vagy a hajlítható panel oldalán keletkező problémák kihúzzák a talajt a használt piaci értékesítés lába alól. A SamMobile ezért megjegyzi: amíg a Samsung nem reagál ezekre az egyelőre ismeretlen számú Z Fold3 visszajelzésekre, meg kell gondolni a foldable műfajba való fektetést, és idő lehet ugyanis, mire a konstrukció színvonala felnő a hardverhez és szoftverhez. Kíváncsiak vagyunk, hogy olvasóink találkoztak-e hasonló hibával vagy bármilyen mással egyéb hajlítható modellt használva, és persze várjuk a Samsung reakcióját is most, hogy több portálon szóba került a fenti dolog.

Előzmények

Hirdetés