Beperelte a Samsungot a Huawei

Hirdetés

Kiélezett a harc a tech világban, és a gyártók nem egyszer pereskedéssel próbálnak a pozíciójukon javítani, elég csak az Apple és a Samsung egymás ellenére jogi vitáira gondolni. Most a Huawei nyitott újabb frontot a koreai óriás ellen az Egyesült Államok és a Kínai Népköztársaság bíróságain, a sajtóközlemény szerint ugyanis a Samsung termékei sértik a sencseniek szellemi tulajdonát.

A Huawei szerint több Samsung okostelefon is engedély nélkül használja a szabadalmait
A Huawei szerint több Samsung okostelefon is engedély nélkül használja a szabadalmait [+]

Elsősorban hálózati kommunikációs és szoftveres szabadalmakról van szó a peranyagban. A Huawei azt reméli, hogy a Samsung kész megállapodást kötni (és nyilván licencdíjat fizetni). Több sem kellett a koreaiaknak: Ahn Seung-ho, a Samsung egyik alelnöke bejelentette, hogy visszaperlik a Huaweit saját szabadalmaik megsértéséért, írja a Korea Times. A vezető szerint a Huawei vádjai a 11 szóban forgó szabadalom kapcsán alaptalanok.

Előzmények

  • Huawei P9 - 9 pont, feketén-fehéren

    A színes és monokróm szenzorral is rögzítő, dupla Leica kamerás P9 a Huawei eddigi legjobbja, és a Kirin 955-ös SoC is hozza a csúcssebességet a mutatós készülékházban.

  • Samsung Galaxy S7 edge - a tökéletesség határán

    A Samsung hallgatott a felhasználókra: az ismerős ívek por- és vízálló burkolatot, microSD kártyafoglalatot, hatalmas telepet és ultragyors kamerát rejtenek. Szinte minden területen van fejlődés, ez tényleg modellváltás.

Hirdetés