Bemutatkozott az Xperia C5 Ultra is

Hirdetés

A Sony legutóbbi gigatelefonja a 2014 elején bemutatott Xperia T2 Ultra volt, és a japánoknál annyira felgyorsultak az események, hogy a következő Ultra már ötödik generációs számozást kapott, előrevetítve az Xperia Z5 valószínű érkezését. A C5 Ultra jelentős előrelépés hardveresen, ám még ennél is nagyobb a dizájnra és a kamerákra fordított hangsúly.

Az Xperia C5 Ultra a Sony új óriástelefonja
Az Xperia C5 Ultra a Sony új óriástelefonja [+]

Mindjárt az elején, a fenti képet meglátva kiderül, hogy a hathüvelykes masina hihetetlenül vékony oldalsó képernyőkereteket kapott, egészen pontosan 0,8 millimétereseket, így a 164,2 x 79,6 x 8,2 milliméteres készülék a képátlóhoz mérten nem annyira méretes, bár a 187 grammos tömeg nem is teszi kecsessé. A könnyebb kezelés elősegítésére az alsó képernyőkáva vékonyabb lett a felsőnél, a hátlap pedig szakított a csúcs Xperiák lapos kivitelével, és enyhén ívelt lett. Ezen felül egykezes használatot elősegítő szoftveres megoldások is akadnak, hogy ne legyen kényelmetlen a C5 Ultrát használni.

Két 13 megapixeles Exmor RS kamerát kapott az Xperia C5 Ultra
Két 13 megapixeles Exmor RS kamerát kapott az Xperia C5 Ultra [+]

Az 1080p-s IPS kijelző fölötti sáv ugyanakkor kifejezetten vastag, hiszen az egy 13 megapixeles kamerát és egy szelfivillanót is rejt (nem mi hívjuk így, hanem a Sony). Bár a gyártó sajtóközleménye nem tért ki rá, a hétvégén a Hi-Tech.mail.ru arról számolt be, hogy a készüléket ezúttal műanyagból készült hátlap borítja. A C5 fekete, fehér és zöld színválasztékkal lesz elérhető, hogy pontosan mikor és mennyiért, a sajtóközleményből nem derül ki, bár a fenti orosz publikáció kedvezőnek mondható, 343 és 359 dollár közötti árcédulára számít, azaz talán 100 ezer forint alatt megkaparintható lesz a phablet.


[+]

Mindezért egy nyolc Cortex-A53 magos MediaTek MT6752-s SoC-vel, 16 gigabájtos belső tárolóval, 2 gigabájt RAM-mal és microSD kártyafoglalattal felszerelt phablet kerülhet a vásárló birtokába Android 5.0 Lollipopon alapuló Sony szoftverfelülettel. Persze a hangsúly a kamerákon van: mindkét oldalra 13 megapixeles Exmor RS szenzor kerül nagy látószögű lencsével, és mint említettük, egy-egy ledes villanóval, szóval jó képminőségre lehet számítani, akár az előttünk lévő látványt kívánja az ember megörökíteni, akár saját magát. A készülék oldalán lévő kameragomb ezúttal sem maradt le.


[+]

Aki egyébként az önfotózás mellett dönt, annak egy új, PROselfie névre hallgató mód is a rendelkezésére áll majd. A kameraközpontú készülék 2930 milliamperórás telepet kapott, ami ekkora képernyőméret mellett nem annyira erős, a Sony ugyanakkor kétnapos vegyes használatot ígér, és a japánok egyébként is sokat ki szoktak hozni a telepekből. Természetesen nem maradt ki a 4G támogatás és az FM-rádió sem, ahogyan egy és két SIM-es kiszerelésről sem kell lemondani.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés