Bemutatkozott az Oppo R7 és R7 Plus

Hirdetés

Az Oppo hivatalosan is lerántotta a leplet legújabb középkategóriás készülékeiről, melyek az R7 és R7 Plus nevet viselik. Ugyan az előzetesen kiszivárgott képek után lekerekített üveg előlapra lehetett számítani, a hivatalos fotókon már nem ennyire megnyerő a telefonok külseje, bár azért még így is nagyon csinosnak mondhatók az eszközök. A két mobil nagyon hasonlít hardveresen egymásra, egyedül kijelzőméret és akkumulátor kapacitás terén van lényegesebb különbség.

Oppo R7 és R7 Plus

Az Oppo modelljei fém kerettel és unibody házzal rendelkeznek, az oldalak felé hajlik egy kicsit az előlapi üveg. A 143 x 71 x 6,3 milliméteres és 147 grammos R7-ben egy 5 hüvelykes megjelenítő található, a 158 x 82 x 7,75 milliméteres és 203 grammos R7 Plus viszont már a phablet kategóriába tartozik a maga 6 hüvelykes képernyőjével. A Full HD felbontás mindkettőben közös, mint ahogy a hardveres erőforrást biztosító Snapdragon 615 SoC, a nyolcmagos processzor, valamint a 3 GB RAM terén sincs különbség a két szerkentyű között, a belső tárhely mérete azonban az R7 Plus felé billenti a mérleg nyelvét, hiszen az R7 16 GB-os flash tárolójával ellentéteben abban már 32 GB-os található. A hátlapra elhelyezett ujjlenyomat-olvasó a phablet privilégiuma lett.

Oppo R7 és R7 Plus

A fényképezést a hátlapon található, F/2.2 rekeszértékű, 13 megapixeles kamerával végezhetjük, de a szelfi fotózásért rajongókra is gondolt a vállalat, hiszen az előlapon egy F/2.4 blendéjű, 8 megapixel felbontású szenzor található. Az R7 Plus itt is erősebb egy kicsit, a RGWB szenzornak köszönhetően 78 százalékkal kevesebb zaj keletkezik a képeken. A kisebbik modellbe egy 2320 mAh kapacitású akkumulátort, a nagyobbikba pedig 4100 mAh-s telepet szerelt a vállalat. A VOOC gyorstöltésnek köszönhetően 30 perc alatt 0-ról akár 75 százalékos töltöttségi érték is elérhető.

Oppo R7 és R7 Plus

Adatkommunikációs szempontból szinte a maximumot nyújtják a masinák; 150 Mbps-es LTE, WiFi, Bluetooth, GPS, és két SIM támogatás (az egyik tálca microSD foglalatként is szolgál) jár. Az Android Lollipop 5.1-re épülő, ColorOS 2.1 felülettel érkező R7 és az R7 Plus egyelőre Kínában rendelhető elő, méghozzá 400 illetve 480 dolláros áron, ami előzetes költségek nélkül átszámolva 110 vagy 132 ezer forintot jelent. A globális elérhetőségről és annak időpontjáról egyelőre nem esett még szó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

  • Reklámfilmen az Oppo R7 és R7 Plus

    Nem bírta ki a hivatalos bejelentésig: az Oppo már a hétvégén megmutatta az Oppo R7 és R7 Plus készülékeket.

  • Poszteren az Oppo R7 fémháza

    Várhatóan május 20-án mutatkozik be a sokat emlegetett Oppo R7, egyes pletykák szerint az R7 Plusszal egyetemben. Most már hivatalos képen is látni valamit a fémházas masináról.

  • Oppo Find 7a - Heaven Street Seven

    Ellátogatott szerkesztőségünkbe az Oppo új csúcskészülékének szerényebb változata, és alig bírtuk útjára engedni. A Full HD kijelzős és csúcssebességű készülék számos kellemes extrát rejt.

  • Oppo Find 5 - nem csak a nagyok tudnak

    Messziről jött telefon azt mond, amit akar. De az Oppo Find 5 jól mondja: nem csak a nagy márkák képesek csúcsmodellt készíteni, ráadásul a szoftver is ugyanolyan fontos, mint a vas.

Hirdetés