Bemutatkozott az LG K5

Januárban, a CES kiállítás keretein belül indult el az LG K-szériája, ami középkategóriás termékeket foglal magában és egyre több tagot számlál. Ismét bővült a kínálat, a K8-at már láttuk a korábban, a K5-ről viszont most hullott le a lepel, így erről mindenképp érdemes pár szót ejteni. A gyártó azt írja, hogy fémes kinézetű házat kap az újdonság, ez nyilvánvalóan műanyag lehet, hasonlóképpen, mint a G4 hátlapja esetén, ha bőr nélküli variánst választunk. A K5 előlapján 5 hüvelykes, 480 x 854 pixeles kijelző foglal helyet, hardveresen pedig egy 1,3 GHz-es, négymagos processzorra, 1 gigabájtnyi RAM-ra és 8 gigabájtos tárolóegységre számíthatunk, ez utóbbi microSD kártya segítségével bővíthető. 4G-t nem kap, helyette marad a jó öreg 3G, illetve adott esetben a Wifi 802.11 b/g/n.

A gyártó sajtóközleményében két eszköz szerepelt: a K8-at már láttuk korábban, a K5 viszont újdonság.
A gyártó sajtóközleményében két eszköz szerepelt: a K8-at már láttuk korábban, a K5 viszont újdonság. [+]

A K5 hátlapjára 5 megapixeles kamera kerül, a szelfiket maximum 2 megapixeles felbontásban fotózhatjuk majd. Színek terén háromféle lehetőségünk adódik, az arany, az ezüst és a titán verzió kerül forgalomba, nem csak Dél-Koreában, hanem a világ számos pontja mellett Európában, így jó eséllyel itthon is lehet majd kapni a K5-öt, bár a specifikáció alapján az 1900 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkező K5 jó eséllyel csak szolgáltatói kínálatokban, előfizetéses konstrukcióban, nagyon kevés pénzért lesz életképes.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

  • Mobilarena TV: Ez a 10-es nem kerek

    Az alsóbb szegmensekbe szánt LG K-sorozat legméretesebb tagja a középkategória sűrű mezőnyébe merészkedik, a K10 a komponensekkel azonban szerénykedik.

  • MediaTek SoC-t kapott az LG K8

    A dél-koreai gyártó újabb telefont leplezett le, mely az öt hüvelykes kijelzője mellett teljesen átlagos, mondhatni belépőszintű specifikációkkal bír.

  • Startra készen áll az LG K4 és K10

    A K4 a belépőkategóriában érhet el eredményeket, a K10 pedig inkább egy alsó-középkategóriás kütyü, mindkét eszköz Európában kezdi meg hódítását.

  • CES 2016: Működés közben látható az LG K10

    A dél-koreai gyártó középkategóriás terméksorozattal dobta fel a CES-t, a standon a nagyobbik modellt megtaláltuk és le is videóztuk.

Hirdetés