Bemutatkozott a Xiaomi Redmi 5A

Továbbra is döbbenetesen olcsón árulják Kínában, de túl sokat nem is változott elődjéhez képest a belépő Redmi.

A Xiaomi középkategóriás termékei itthon is egyre ismertebbek és népszerűek, nem véletlen, hiszen a remek ár/érték arányú Redmi 4A és Redmi 4X elképesztő fölénnyel utasítja maga mögé a konkurensek jelentős részét. Az eladások jelentős része persze nem Európából, hanem Kínából és Indiából tevődik össze, most épp az anyaországban mutattak be egy frissített Redmit. A Xiaomi Redmi 5A alig tér el elődjétől, a Redmi 4A-tól, öthüvelykes kijelzője 720 x 1280 pixel felbontású, Snapdragon 425 rendszerchipet kapott, mellé 2 GB RAM-ot és 16 GB-os tárolót, illetve hibrid dual SIM-et, tehát vagy két kártya lehet hálózaton, vagy használhatunk microSD-t.

Három szín: fekete/ezüst, fehér/arany és fehér/rózsaszín Három szín: fekete/ezüst, fehér/arany és fehér/rózsaszín Három szín: fekete/ezüst, fehér/arany és fehér/rózsaszín
Három szín: fekete/ezüst, fehér/rózsaszín és fehér/arany [+]

A külső nem változott érdemben, a kamera alapvető paraméterei szintén változatlanok: 13 megapixeles fő szenzor, f/2,2-es apertúrájú lencsével, elöl pedig 5 megapixel és f/2. A videós felbontás ellenben nőtt, 1080p és 30 fps áll a felhasználók rendelkezésére. Az üzemidőre eddig nem volt komoly panaszunk, és valószínűleg ezután sem lesz nagy probléma, de 3100-ről 3000 mAh-ra csökkent a kapacitás, ami nem túl örömteli. A kínai előrendelések ma indulnak, 600 jüanos, azaz körülbelül 23 000 forintos piaci debütálással jó eséllyel számíthat sikerekre ez a készülék is.

Előzmények

Hirdetés