Bemutatkozott a Vivo X30-széria

Integrált 5G-s Exynos 980 rendszerchippel szerelt, kameralyukas felső-középkategóriások mutatkoztak be, de karácsony előtt már nem kerül a boltok polcaira.

A Vivo modeljjei hivatalos forgalmazás hiányában kevésbé relevánsak a magyar piac szempontjából, az X30-széria bemutatóját azonban ettől függetlenül érdemes volt figyelemmel kísérni, hiszen önmagukban is elég érdekes mobilok.

A fő attrakció az integrált 5G-vel ellátott Exynos 980 rendszerchip, ami hamarabb jelent meg ebben a készülékben, mint a Samsung saját felső-középkategóriásában: két darab Cortex-A77 mag adja a processzoros teljesítmény lényegét, mellé hat darab Cortex-A55 mag, illetve Mali-G76 MP5 grafikus gyorsító társul. A beépített modem a 4G és az 5G kombinálásával elméleti 3.55Gbps letöltési sávszélességet is elérhet a gyártó szerint.

[+]

6,44 hüvelykes Super AMOLED kijelzőt kapott a mobil az előlapjára, 1080 x 2400 pixeles felbontásról beszélünk, külön kiemelik a maximális fényerőt, ami kis fehér felületen akár 1200 nit is lehet. Notch nincs, jobb felül viszont apró kameralyukat láthatunk, ami a 32 megapixeles szelfiegységet fogadja be.

[+]

Két modellt takar az új X30-széria, a normál X30 mellett van X30 Pro, a különbség leginkább az 5x-ös zoomot lehetővé tevő periszkópos kamerában rejlik, amit csak a drágább verzió kapott meg: 12 megapixelben 135 milliméteresnek megfelelő gyújtótávolsággal lövi a fotókat, digitálisan akár 60-szoros nagyításra képes, dedikált holdfotózó funkcióval.


[+]

A főkamera szenzora 64 megapixeles felbontású, a lencse f/1,8-as apertúrával elégíti ki az általános igényeket, nagyon sötét körülmények közé ott van a többexpozíciós szuper éjszakai mód, túl sok ellenfényhez pedig a Hyper HDR vethető be.


[+]

Van még 8 megapixeles ultraszéles látó 108 fokos látószöggel, és ami talán ennél is érdekesebb: 50 milliméternek megfelelő gyújtótávolságú portrékamera ehhez képest igen erős, f/2-es apertúrával, autofókusszal. A sima változat esetén az egyébként hagyományos zoomkamera helyett is használható, digitális segítséggel legfeljebb 20-szoros nagyítást tesz lehetővé a natív 2-szeresen túl.

A mobilok akkumulátora 4350 mAh-s, tölteni a 33W-os villámtöltővel lehet az USB-C porton keresztül. A mobilon van 3,5 milliméteres jack csatlakozó is. A karácsonyfa alá valószínűleg még sehol nem fog bekerülni a mobil, hiszen a kínai forgalmazás is csak december 24-én indulhat el, viszont még a 8/256 GB-os Pro sem kerül majd többe 190 000 forintnak megfelelő jüannál. A sima X30 8/128 GB-tal 140 000 forint körüli összegért vehető meg Kínában. A szoftveres extra funkciók a FuntouchOS 10-nek köszönhetők az Android 10 alapjain.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Vivo

Előzmények

Hirdetés