Vivo X9 - vivatlan vendég

A Vivo készüléke erős felső-középkategóriás szerkezet, komoly szelfiképességekkel, viszont adott közegben és szinten borzasztóan drága. Plusz nem tud magyarul, de angolul is alig.

Bevezető, tartozékok

A Vivo nem kifejezetten ismert brand errefelé, viszont ezzel a tempóval ez így is fog maradni, noha a BBK Electronics érdekeltségébe tartozó márka nyitási törekvései egyértelműek. Az orosz piacra való belépés a 2018-as Labdarúgó-Világbajnokság főszponzoraként nem tűnik nehéz feladatnak, tekintve, hogy minden létező reklámfelületen a gyártó logója virít majd, a nemzetközi sikerhez ennél viszont több kell. Például megfelelő technikai és nyelvi lokalizáció. Ebből a szempontból pedig a Vivo X9 is legalább olyan érdektelen, mint a Vivo Y55, ami ugyan nem egy rossz készülék, csak ebben a formában, annyi pénzért aránylag kellemetlen a használata.


[+]

2017 végére a két legfontosabb mobilpiaccá a kínai és az indiai fejlődött, utóbbi az Egyesült Államokat taszította relevancia harmadik fokára. A két terület önmagában vett volumene is elégséges ahhoz, hogy a Távol-Keleten sikeres gyártók nemzetközi viszonylatban is szignifikáns szereplőként tűnjenek fel, így a piaci részesedés tekintetében Kínában és Indiában harmadik helyen álló Vivo világviszonylatban az ötödik helyen kezdte az évet. A gyártó egyébként több olyan innovációval is előállt már, ami mellesleg trendmeghatározó lett a mobilos iparágban (például QHD kijelző), feltehetően elsőként a kijelzőbe integrált ujjlenyomat-olvasót is a Vivo fogja megvalósítani a Qualcommal együttműködve.


[+]

Ezzel együtt, egy olyan készüléknek, amelyben nincs teljes hálózati kompatibilitás, tehát nem elérhető a B20-as LTE sáv, egyáltalán nincs magyar nyelv és a rendszerüzenetek java is kínaiul próbál közölni dolgokat, ahogy a szolgáltatások és alkalmazások túlnyomó többségének használatához is minimum 3000 kínai írásjel ismerete szükséges, errefelé nem sok létjogosultsága van. Akkor sem, ha a két előlapi kamera valóban együttműködik és állati menő, valódi portré módú szelfiket lehet készíteni és lehet kapni bevallottan rózsaszínben is. 150 ezer forintért meg főleg nem, noha a tavalyi hardver és a teljesítmény teljesen rendben van, de inkább erős középkategóriás, mint akár a felső alja.


[+]

A csomagolás ellenben elsőosztályú, bár kissé nagyvonalú a méretezése. A hófehér, négyzetes, texturált felületű doboz nagyon könnyen maszatos lesz, addig viszont kifejezetten elegáns a diszkrét ezüst típusmegjelöléssel és az oldalélre biggyesztett márkajelzéssel. Mondjuk azzal kezdhettek volna valamit, hogy a típus legalább olyan evidensen olvasható 6X-nek, mint X9-nek. De az utóbbi lesz a nyerő. Belül szintén az ezüst részletekkel harmonizáló fehér dominál. Balra a térelválasztóba integrált műanyag mélyedésbe került a telefon, amit kiemelve jobbról könyvszerűen nyílik a nem eltávolítható tálcás elem.


[+]

Alant két különálló dobozka tölti ki a teret, kivéve azt a fél centis, nem mozdítható elemet, amit műanyaggal burkoltak. A kisebb dobozban tökéletesen rendezett microUSB kábel és felvevőgombos, mikrofonos sztereó headset található, a másik oldalon pedig a kínai szabványnak megfelelő, 2 amperes gyorstöltőfej. A nagyobb, laposabb fakkban két darab víztiszta szilikon tok és némi dokumentáció lapul. Plusz SIM-tű és egy második szett kijelzővédő fólia, mivel a megjelenítőn már eleve van egy.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Vivo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés