Bemutatkozott a Sony Ericsson T715

A Sony Ericsson „T” szériája a rendkívül sikeres T610 emlékére az elegáns, fémes burkolatú modellek otthonává vált, melyek ugyan nem kínálnak kimagasló multimédiás funkciókat, ám egyszerű használatuk, kompakt méretük és hosszú üzemidejük révén így is hódítanak. A legolcsóbb T250, T270 és T280 is az egyszerű vonalai és minőségi burkolatai miatt lettek sikeresek, melyet a T303, és a lényegesen fejlettebb funkciókkal rendelkező T650, T700 és T707 modellek is követtek. A sorozat tagjai közül a legtöbb hagyományos kialakítással rendelkezik, ám a T707 kagyló, míg a T303 a frissen bemutatott T715-höz hasonlóan csúszkás megoldást kapott.

A japán-svéd gyártó új hitelkártya méretű fémes csúszkamobilja szintén az egyszerűség és a könnyű használhatóság jegyében készült. A jövevény 2,2 hüvelykes, 240x320 képpontos aktív készenléti kijelzőjén ezentúl figyelmeztetések, naptári események, születésnapi emlékeztetők is megjelennek, melyek elérése így sokkal egyszerűbbé vált. A telefon hátoldalán található 3,2 megapixeles fixfókuszos kamera működését sötétben LED villanó segíti, valamint az elkészült fotók és videók mellé a hálózati cellainformációk alapján számított körülbelüli pozícióadatokat is eltárolásra kerülnek. Szintén a hálózati antennák segítségével tájolja be a telefon tartózkodási helyét az előre telepített Google Maps, mely az AccuWeather.com integrációja révén, helyi időjárási adatok megjelenítésére is képes.

Más téren a készülék hozza a soksásos normát: HSDPA és EDGE átviteli képességet, sztereó Bluetooth modult, MEGA BASS funkciós zenelejátszót, RDS FM rádiót, sztereó Bluetooth modult microSD kártyával bővíthető 90 MB belső memóriát és 2G hálózaton akár 10 óra beszélgetést is biztosító akkumulátort kapott. A 91,5x48x14,9 milliméteres Sony Ericsson T715 az év harmadik negyedévében, tehát legkésőbb szeptemberig a boltok polcaira kerülhet fémes szürke és vöröses rózsaszín árnyalatokban.

A telefon mellett egy egyszerű vonalakkal operáló Bluetooth fülhallgatót is bemutatott a gyártó, mely 48x11,5x17,4 milliméteres és 10 grammos paraméterei ellenére akár 11 órányi beszélgetésre, vagy 20 napos készenlétre is képes. A harmadik negyedév során ezüst és fekete színű Sony Ericsson VH310 mellé három különböző méretű füldugót és kétféle fülpántot is mellékel a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés