Bemutatkozott a Samsung Connect Tag

Hirdetés

A Samsung Connect Tag hivatalosan a holnap kezdődő Samsung fejlesztői konferenciáján kerül bemutatásra San Francisco-ban. A kütyü igen apró, mindössze 42,1 milliméter széles és 11,9 milliméter vastag, amihez IP68-as védettség is társul. A technológia lényege a keskenysávú adatkommunikáció (NB-IoT, Cat.M1), ami kiemelkedő üzemidőt tesz lehetővé, illetve korlátozott hálózati hozzáférést kizárólag a helymeghatározás pontosításához. Mellesleg a Samsung Connect Tag az első olyan fogyasztói szegmensbe szánt eszköz, ami ezt a kapcsolati protokollt használja.


[+]

A felhasználási terület helymeghatározásra és nyomkövetésre korlátozódik, a Connect Tag a GPS műholdak, valamint földi antennák és routerek jeleit használja fel a pontos lokalizáláshoz, így beltéren is megbízható adatokat közöl. Bizonyos tárgyak (kulcscsomó, gépjármű stb.) helyének meghatározásától kezdve, személyek vagy állatok hollétének felderítésére is használható, a kapcsolódó alkalmazás támogatja a virtuális kerítés funkciót is, így az eszköz jelez, ha mondjuk a kutya éppen szökik. Ezt egy feltöltéssel nagyjából egy hétig képes abszolválni.


[+]

A Connect Tag együttműködik a Samsung SmartThings ökoszisztémájával is, így a készülék képes az előre meghatározott területen található okoseszközöket kezelni, amint a biléta belép a virtuális kerítésen belülre. Mondjuk felkapcsolni a villanyt, mire hazaérünk. Az alkalmazásban beállíthatók értesítések a biléta mozgására vonatkozóan, illetve segélykérő funkcióval is ellátták, amely pontos helyadatokat közöl az előre beállított kontakttal, de kérhető rendszeres, automatikus értesítés is a gyerek/kutya/akármi helyzetét illetően. Az áráról és az elérhetőségről egyelőre nincsenek közelebbi információk, de a későbbiekben Koreán kívül további piacokon is számíthatunk a megjelenésre.

Előzmények

Hirdetés