Bemutatkozott a Realme Pad X

Snapdragon 695-tel és 8340 milliamperórás akkumulátorral jön a Realme harmadik táblája.

Új testvért kapott a Realme Pad és a Realme Pad Mini. A Realme Pad X 16,7 millió szín megjelenítésére képes 11 hüvelykes FHD+ (1200 x 2000 pixeles) LCD kijelzőt kínál, a képarány 3:5, a legmagasabb fényerő pedig 450 nit a gyártó szerint. A készülék kezel nyomásérzékeny ceruzát, ezt azonban nem alaptartozékként adja a Realme, külön kell megvásárolni (499 jüanos, kb. 27 ezer forintos áron). Külön megvásárolható kiegészítőként a gyártó kínál majd billentyűzetet (399 jüan, kb. 22 ezer forint) és kinyitható, könyvszerű tokot is (99 jüan, kb. 5 ezer forint).

Realme Pad X kék színben, a külön megvásárolható kiegészítőkkel.
Realme Pad X kék színben, a külön megvásárolható kiegészítőkkel. [+]

A Realme Pad X szíve és lelke a Qualcomm Snapdragon 695-ös lapkája, ez 4 vagy 6 GB RAM társaságában dolgozik. Tárhelyopció kettő van: 64 vagy 128 GB, mindkettő bővíthető microSD kártyával. A hardver 7,1 milliméter vastag műanyag házban lakik, az egész tablet egy híján 500 grammot nyom. A formavilág négyzetes, a szélek egyenesek, színekből három opció van: kék, fekete és zöld, versenyzászlóra emlékeztető kockákkal a kamera vonalában. A hátlapi kamera 13 megapixeles, az előlapra egy 8 megapixeles, 105 fokos látószöggel rögzítő kamera került.

Az elérhető színek.Az elérhető színek.Az elérhető színek. Az elérhető színek. [+]

A tömeg nagyját a 8340 milliamperórás akkumulátor adja, ezt 33 wattos töltéssel lehet táplálni a gyári adapterrel. A töltés és a vezetékes kapcsolat USB-C porton keresztül zajlik, vezeték nélkül Wi-Fi és Bluetooth van, de mobilinternetes változat nem készül a Pad X-ből. A tablet tetején található a bekapcsoló gomb, a hangerőszabályzó pedig a jobb oldalra került.


[+]

A készülék az Android 12-re épülő Realme UI 3.0 for Pad rendszert futtatja, így adott a több ablakos nézet és az előlapi kamera állítólag fókuszban tartja a beszélőt. A multimédiás oldalt négy hangszóró támogatja, ezek Dolby Atmos és Hi-Res Audio minősítéssel is rendelkeznek.

Egyelőre csak Kínában kerül forgalomba a termék, május 31-én indul az értékesítés. Arról, hogy Kínán kívül piacra dobja-e a Realme, egyelőre nincs információ. A gyártó hazájában a 4/64 GB-os modellért 1299 jüant (kb. 71 ezer forintot), míg a 6/128 GB-os változatért 1599 jüant (kb. 88 ezer forintot) kell fizetni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés