Lenovo Legion: game over

Nem készül több gaming telefon a Motorolára fókuszáló gyártótól.

Hirdetés

A Lenovo is kivette a részét a gaming mobilok népszerűvé tételéből, mégse tudott az Asus ROG Phone által dominált piacon jelentős piaci részesedést elérni, kínai riválisainak, a Nubia Red Magic és a Xiaomi Black Shark szériáknak is köszönhetően. Mondjuk az sem tett jót a Legion széria megítélésének, hogy Duel 2 Zack Nelson kezei között egyszerűen kettétört, habár a sajátos belső kialakítás és nagyobb hőelvezetési igény miatt más gaming telefon is törött derékkal végezte.


[+]

Akárhogy is: úgy tűnik a Legion Y70 az utolsó játéktelefon a Lenovótól, amely az Android Authoritynek megerősítette, hogy a gaming mobilos részleg lehúzza a rolót. Ez mindenképp presztízsveszteség, lévén az okostelefonos játékipar irtózatosat fejlődött az elmúlt években, a Legion számítógépes széria mellé pedig jól passzolt a Lenovo mobilos vonala. Mégse jöttek úgy a számok, ahogy arra a márka számított, és egyébként mostanság a Black Shark eladásai sem az igaziak. Nem lett tehát a rétegtermékből húzóágazat, és úgy tűnik, az Asus tudja a játékosokat a legjobban megszólítani.

A márka a következő sajtóközleménnyel zárja mobilos termékvonalát: „A Lenovo nagyobb üzleti átszervezés és játékos vonalának tisztázása keretében befejezi androidos Legion termékeinek értékesítését. A gaming eszközök és megoldások vezetőjeként a Lenovo továbbra is elkötelezett a játékvilág sokrétű formai világának támogatása mellett, és töretlenül keresi, hol biztosíthatja a legnagyobb értéket a gaming közösség részére.” Nem a mobilvilágban, ez most már hivatalos.

Előzmények

Hirdetés