Bemutatkozott a Honor 10X Lite

Még a Huawei-hez tartozik a márka, ezért nem meglepő módon Kirin chipset köré épülő, HMS keretrendszerrel érkező telefonról van szó.

Hirdetés

A Honor a Huawei fiatalos almárkája, amit nagyon igyekeztek kommunikáció, értékesítés és egyéb aktivitások kapcsán is leválasztani az anyacégről. Ennek most különös jelentősége van az elmúlt időszakok történései és a márka esetleges értékesítéssel kapcsolatos terveinek kapcsán, ugyanis a Huawei kész megválni a Honor márkától annak érdekében, hogy elkerülje az amerikai kereskedelmi szankciókat.


[+]

Akárhogyan is, a most bemutatott Honor 10X Lite még minden ízében Huawei, ami azt jelenti, hogy Kirin chipset köré épül, ami viszont nem túl friss, hiszen a 710A-ról van szó. Ez pedig több mint egy éves fejlesztés, rengeteg Huawei-Honor termékben láttuk már, mára már azt lehet mondani, hogy a középkategória alsóbb szegmenseiben versenyképes. Azért 4 GB RAM és 128 GB belső tárhelyet melléraktak, hogy ne érződjön nagyon korosnak a hardver.


[+]

A kijelző 6,67 inches, Full HD felbontású, IPS technológiát használ, a szelfikamera lyukát középre ütötték bele. A rendszer az Android 10-re épülő EMUI, de nincsen GMS keretrendszer, a Google szolgáltatásokat a Huawei saját, HMS-ként ismert platformjával próbálja kiváltani a készülék. Ez az európia piacon komoly nehézségeket okoz annak ellenére is, hogy a HMS valóban sokat fejlődött, de felhasználói szempontból még mindig kényelmetlenséget jelent azoknak, akik a Google ökoszisztémáját szokták meg.


[+]

A telefon hátuljára négyes kameraszett került, nincs itt sem túl sok meglepetés, a 2-2 megapixeles mélységszenzor és makró lencse mellett a főkamera egy quad-Bayer szenzoros, 48 megapixeles megoldás, amit egy 8 megpaixeles felbontásra képes ultraszéles modul egészít ki. A termék kiemelkedően nagy, 5000 mAh-s akkumulátort kapott, amihez 22,5 wattos gyorstöltés dukál. A 10X Lite három színben lesz majd elérhető (zöldes, szürkéslila és fekete), az értékesítés még novemberben megkezdődik, de a hazai megjelenésről nincs egyelőre infromáció. Annyiban talán nem is baj, hogy a prezentációban feltüntetett 229 eurós ár magyar forintra váltva elég magasnak tűnik (80 ezer forint feletti összegről beszélünk), miközben hasonló hardveres adottságú termékeket ennél jóval olcsóbban lehet beszerezni - teljes körű Google rendszerrel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Hirdetés