Bemutatkozott a Gionee Elife E8 és Marathon M5

Hirdetés

Két készüléket leplezett le a Gionee a Pekingben tartott sajtóeseményen. Az Elife E8 a vállalat csúcsmodellje, a Marathon M5 pedig egy középkategóriás eszköz, ami az üzemidővel fogja lenyűgözni a felhasználókat.

Az Elife E8 egy 6 hüvelykes, QHD felbontású AMOLED panelt kapott, melynek képsűrűsége 490 ppi. A motorháztető alatt egy MediaTek Helio X10 chipset dübörög, a nyolcmagos processzor 2 GHz-en ketyeg, a grafikus gyorsítást a PowerVR 6200 végzi, emellett pedig 3 GB RAM és 64 GB-os belső tárhely áll rendelkezésre. Az E8 hátlapján, közvetlenül az ujjlenyomat-olvasó felett található egy 24 megapixeles fényképezőgép, ami akár 120 megapixeles panorámafelvételek készítésére is képes.

A kameraalkalmazás mindössze 0,8 másodperc alatt megnyílik, a fókuszáláshoz pedig 0,08-0,2 másodpercre van szükség. A szenzor hat lencséből áll és zafírüveg védi a sérülésektől. Az optikai képstabilizátor sem maradt ki, mely 1,5 fokos szögből érkező mozgásokat tud kiegyensúlyozni. A kamerát két tónusú ledes villanó segíti sötétben, adott a veszteségmentes zoom és a 4K videofelvétel.

A Marathon M5 már a nevével utal arra, hogy a hosszú üzemidőre koncentrált megalkotásánál a Gionee, a hátlap alatt ugyanis két darab 3010 mAh kapacitású akkumulátor terül el, így elméletileg 3-4 naponta is elég lesz etetni a masinát. A gyorstöltés támogatott (hasonló állítólag, mint az Oppo VOOC), ami biztonságos és alacsony hőmérsékleten tartja a telepet. Jó hír, hogy az összesen 6020 mAh-s energiaforrás ellenére is csak 8,5 milliméter vastag lett az 5,5 hüvelykes, HD felbontású AMOLED panellel szerelt szerkezet. A 2 GB RAM és a 16 GB-os flash tároló mellett a duál SIM támogatás (vagy két kártyát teszünk bele, vagy az egyik foglalatot a microSD kártyának szánjuk), valamint a 13 megapixeles hátlapi kamera emelhető még ki.

A Marathon M5 június 25-től vásárolható meg, és 370 dollárba, vagyis kicsivel több mint 100 ezer forintba kerül, az Elife E8 pedig július 15-én kerül forgalomba, és 645 dollárt, vagyis közel 180 ezer forintot kóstál.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés