Elstartolt a Flyme 6

Ami a Huaweinek az EMUI, a Xiaominak a MIUI és a LeEcónak az EUI, az a most vizsgált gyártónak a MeizUI Flyme OS, ami már a nyáron 5.2-es főverziónál tartott, és amit az MX6 kapcsán mi is kipróbáltunk. Sokan kedvelik a Flyme sajátos logikáját, ami az avatatlan szemnek elsőre furcsa lehet, viszont gyorsan hozzá lehet szokni, és igazából tök logikus a felépítése.


[+]

A mai napon a Pro 6 Plus és az M3X mellett bemutatkozott a 6-os sorszámú Flyme verzió, ami némi dizájnkorrekció mellett hasznos újdonságokat is bevet. A felület új animációi állítólag kevesebb erőforrást igényelnek, és az egész rendszer takarékosabb lett emiatt.


[+]

Létrehozható magán- és publikus tér a személyes adatok elkülönítésére, az egyikbe az egyik, a másikba egy másik ujjmintával lehet belépni. A Meizu fejlettebb biztonsági megoldásokat ígér rendszerszinten és a mobilfizetési megoldások során is. A kameraszoftver szépítési funkciókkal bővült.


[+]

Végezetül ez a gyártó is bedobta a bűvös a mesterséges intelligencia kifejezést: a One Mind rendszer monitorozza a felhasználói szokásokat, és azok alapján szabályozza az alkalmazások működését vagy éppen a játékok teljesítményét. Ha szükséges, este ránéz a memóriakezelés körmére és az alkalmazások adathasználatára.


[+]

A kínai nyelvű forrás alapján egyelőre nem világos, hogy a két új mobil mellett a többi mikor válthat Flyme 6-ra, a publikus béta mindenesetre több variánsa ma kezdődött meg. Az alábbi linken lehet a zárt tesztelgetésre jelentkezni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meizu

Azóta történt

  • Február 24-én jön a Flyme 7

    Kínából érkeztek a legfrissebb fotók, amik MWC előtti bemutatót sejtetnek. Jó eséllyel a 15 és 15 Plus készülékek mellett.

Előzmények

Hirdetés