Bemutatkozott a ColorOS 7

Az új rendszer Oppo és Realme mobilokra egyaránt elérhető lesz, és persze a decemberi Reno 3-on is ezt lehet majd látni.

A prémium minőségi osztályt képviselő gyártók egyik oszlopos tagja az Oppo. A termékek nem olcsók, viszont általában nincs gond az anyaghasználattal, az összeszereléssel vagy épp a szoftveres összerakottsággal: ez utóbbiról az aktuális Android alapjain mindig a friss ColorOS gondoskodik, aminek most legújabb, 7-es változatát leplezték le. Az új rendszer átrnéretezhető, frissített külsejű gyári ikonkészlettel, új háttérképekkel, rendszerhangokkal és animációkkal jön, és nem marad ki belőle az integrált, minden gyári menüpontra kiterjedő sötét mód sem.

[+]

Ezen kívül továbbfejlesztett memóriakezelés, új játékkezelő (Game space) alkalmazás, illetve gyári fotó- és videószerkesztő, Soloop néven. A Breeno névre hallgató asszisztens mostantól, vezetés közben akár teljesen érintésmentesen is tud működni, persze a támogatott nyelvek közül továbbra is az angol fog jó eséllyel közel állni a hazai felhasználókhoz. A kamerás módok közé kerül fejlesztett portré mód, többexpós éjszakai, illetve videókhoz egy erősebb stabilizálás.

Elsőként a decemberben érkező, 5G-s Oppo Reno 3 lehet az, ami már bemutatásakor ColorOS 7-et kap, viszont frissítéssel sok Oppóra megérkezik a friss megjelenés, elsőként a Reno, a Reno 10x zoom és a Reno Ace kapja meg, majd még idén követi ezt a Reno 2-széria. Jövő év elején már a Find X-eken kívül az R17 és R17 Pro modellek is megkapják a szoftvercsomagot, nyárig pedig az A, R és K-széria frissebb tagjaira is eljut a frissítés. Nem marad el a Realme X, Realme 3 Pro, Realme Q, Realme 5 Pro, továbbá a Realme X2 és X2 Pro készülékekre sem az újdonságokkal kecsegtető ColorOS 7.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés