Bemutatkozott a BlackBerry Motion

Aktív életmódhoz tervezett, középkategóriás BlackBerry phablet érkezik a TCL-től, IP67-es minősítéssel, 4 GB RAM-mal és QC 3.0-képes lapkával.

Hirdetés

Dubai városában, a GITEX technológiai hét keretein belül mutatta be a BlackBerry Motiont a TCL. A mobilról korábban Krypton munkanéven lehetett olvasni, múlt hét pénteken azonban Evan Blass már megszellőztette, hogy Motion piaci nevet kap az aktív életmódhoz is alkalmas, IP67-szabvány szerint por- és vízálló készülék. QWERTY-billentyűzet nincs, helyette egy 5,5 hüvelykes Full HD kijelző terül el a karcálló üvegből lévő előlapon.

Láttuk már ezt a rendszerfelületet
Láttuk már ezt a rendszerfelületet [+]

Az alsó káván találhatók meg az érintőgombok, illetve egy ujjlenyomat-olvasót is magában hordozó home gomb. Hátul a jól ismert karbonmintázat uralkodik, a 12 megapixeles, f/2-es kamera nem lóg ki a mobil síkjából. A szelfik 8 megapixelesek lehetnek. A hardver alapjait Qualcomm Snapdragon 625 rendszerchip adja, ugyanez került a KEYone fedélzetére is, tehát ismert a nyolcmagos, 2,0 GHz-es Cortex-A53 processzor és az Adreno 506-os grafikus egység, de több a rendszermemória, 4 GB RAM-mal érkezik az újdonság.

Kamerapúp nélkül érkezik, de az is valószínű, hogy nem a fotósok adu ásza lesz
Kamerapúp nélkül érkezik, de az is valószínű, hogy nem a fotósok adu ásza lesz [+]

A teljesítmény minden bizonnyal elegendő lesz a felhasználók többségének, a 14 nanométeres gyártástechnológia azonban kedvező fogyasztást ígér, mindehhez 4000 mAh kapacitású akkumulátor és Quick Charge 3.0-s képesség társul, ilyen téren tehát kimondottan jó eredményre számítunk. 32 óra fölötti üzemidőt ígérnek vegyes használattal.

Alul vannak a csatlakozók, illetve a multimédiás hangszóró
Alul vannak a csatlakozók, illetve a multimédiás hangszóró [+]

Az Android 7.1 alapjaira épül a termék, tehát az Oreo még várat magára, de a biztonsági háttér friss, ahogy egy BlackBerry mobil esetén illik is. Megvannak a szokásos, sokak által kedvelt alkalmazások, mint a Hub, a DTEK, illetve a rendszerkezelő, illetve a személyre szabható oldalsó gomb is kiegészíti az extrák listáját.

Nem hagyták ki az analóg fülhallgatókimenetet
Nem hagyták ki az analóg fülhallgatókimenetet [+]

A két SIM-et befogadni képes eszköz október végétől kerülhet piacra, körülbelül 125 000 forintnak megfelelő összegért startol az Egyesült Arab Emírségekben, ahol jellemzően nem olcsók a mobilok, így remélhetőleg nálunk sem lesz drágább az eszköz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés