Befutott a P30 Pro első frissítése

A Huawei P30 Pro rendkívül meggyőzően futott végig tesztköreinken, igaz, eddigi tapasztalataink a jóval olcsóbb P30-ról is pozitívak. Közös a FHD+ felbontású OLED kijelző parányi kameracseppel és optikai ujjlenyomat-olvasóval, illetve az EMUI 9.1, Android 9 Pie alapokon.


[+]

A Pro nem minden funkciója volt elérhető a bejelentés előtti napokban, amikor cikkünk megszületett, és például a kettős videokészítés még mindig várat magára egy frissítés formájában. Az 124-es sorszámú update csomag ugyanakkor több apró változtatást is eszközöl a kamera kapcsán, kijavít egy-két hibát, és a mindig aktív kijelzőfunkció is bővül egy időszerű trükkel. A P30 Pro ugyebár lespórolta a notifikációs LED-et, és eddig a mindig aktív kijelző nem mutatta meg, mely alkalmazásértesítésekről maradt le a tulaj.


[+]

A frissítést követően az appok ikonja ugyanakkor végre megjelenik a lezárt képernyőn, bár nem mindegyiké, és testreszabási lehetőségek egyelőre nincsenek. A lényeg viszont az, hogy a hívásokon és SMS-eken túl végre értesítő LED nélkül is informálódhat a tulaj, miről maradt le, amikor életének telefonmentes szegletével foglalatoskodott. Mivel a frissítés március végén futott be, a biztonsági hibajavító csomag maradt harmadik havi.

Előzmények

  • Versenyképes árral hódít a Huawei P30

    A csúcsmodellnél olcsóbban, Qi töltés nélkül, viszont kellően fejlett kameranégyessel és kellemes árazással futott be a sima P30, ami ráadásul kisebb is.

Hirdetés