Az Oppo is Sony Lytia szenzorral készül

A Vivo mellett a másik nagy BBK-s márka is szintet lépne kamerában.

Eddig sem kellett a BBK Electronics kötelékébe tartozó Oppót vagy Vivót félteni, ha kamerákról volt szó: a Find X6 Pro hátuljára három 50 megapixeles szenzor került három látószögű optikával, az X90 Pro+ tárcsájára pedig 50 + 50 + 64 + 48 megapixeles szett, két zoomegységet kínálva. A Vivo csúcsajánlata az 1" jellegű Sony IMX óriásszenzort is kipipálta, időközben a Sony pedig bejelentette a mobilos elitkategóriába szánt szenzorsorozatának új nevét: Lytia.


(forrás: Oppo)

Először a Vivo X100 csúcskiadása kapcsán hallottunk a kínai és a japán márka összefogásáról, és most az Oppo és a Sony is bejelentette, hogy közösen fejlesztett, kétrétegű Lytia lapkákkal készülnek tovább növelni a kamerás téten. A Sony egyébként már az ExmorT IMX888 szenzor esetében is kétrétegű tranzisztor technológiát villantott, és hasonló megoldást használ az IMX903-as és az IMX907-es lapka is.


(forrás: Sony)

A tranzisztorok és a fotodióda kettéválasztása lehetővé teszi az utóbbi effektív méretének megnövelését, több fény befogásával a dinamikán és az éjjeli képminőségen is javítva, és jó eséllyel kap majd az Oppo és a Vivo is olyan Lytia szenzort, amit legalábbis részben az ő igényükre szab a Sony. A lapkák IMX jelölése várhatóan megmarad a Lytia branding ellenére.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés