Az Oppo a legnépszerűbb Kínában

Hirdetés

Az elmúlt hónapban nagyon örülhetett az Oppo kínai részlege, hiszen remek fogyásokat közölt a Counterpoint névre hallgató, piaci statisztikákkal foglalkozó vállalat, a hatalmas országban eladott mobilok 22,9%-a ugyanis ettől a gyártótól érkezett, ezzel maga mögé utasította a Huawei-t (17,4%), a Vivót (12%), az Apple-t (9%), illetve a Xiaomi-t és a Samsungot is (egyenként 6,8%), míg az eladott telefonok 25,1%-án szerepel egyéb márkajelzés.

Az R9 volt a gyártó legnépszerűbb modellje.
Az R9 volt a gyártó legnépszerűbb modellje. [+]

Ezek az adatok jóval érdekesebbek, ha megnézzük a 2015-ös és a 2014-es évet is, két éve gyakorlatilag alig volt látható a diagramon az Oppo, de a tavalyi 6,1% sem volt kimondottan erőteljes. A kínai piacon az R9 és az R9 Plus fogy legjobban, a nemzetközi modellek közül pedig az F1 Plus a legkeresettebb jelenleg. Már csak néhány nap és bemutatkozik a szelfi-forrdalmat ígérő F1s is, ami még tovább növelheti a gyártó piaci erejét.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

  • Az Android uralja a világot

    Annak ellenére, hogy az iOS elterjedtsége folyamatosan csökken, az Apple valamint a zöld robotos készülékek teszik ki az okostelefonok 99,1%-át a világon.

Előzmények

Hirdetés