Bemutatkozott az Oppo R9 és R9 Plus

Hirdetés

Kínában mutatkozott be két új Oppo telefon, a március 17-ei dátumot már tudtuk korábbról, az viszont mindvégig kérdéses volt, hogy miről rántja majd le a leplet a gyártó. Az új eszközök közül a kisebbik az R9, de már ez is a phabletek egyre népesebb kategóriájába sorolható az 5,5 hüvelykes, Full HD felbontású AMOLED kijelzőjével és 151,8 x 74,3 x 6,6 milliméteres dimenzióival. Az Oppo külön kiemelte a minimális, 1,66 milliméteres oldalsó kávákat. Az R9-ben MediaTek Helio P10 lapka dolgozik, ahogy azt megszokhattuk, négy darab, 2,0 GHz-es Cortex-A53 mag és négy darab, 1,0 GHz-es Cortex-A53 mag dolgozik a processzorában, memóriából 4 gigabájt áll rendelkezésünkre, a belső tárolóegység pedig 64 gigabájtos, ráadásul microSD segítségével bővíthető. A kamera érdekessége, hogy elöl jobb szenzor és nagyobb fényértékű lencse dolgozik benne, mint hátul, a szelfik 16 megapixelben, f/2.0-s lencsével, 78,1 fokos látószöggel készülnek, míg a hátlapon 13 megapixeles, f/2.2-s, 80,6 fokos látószögű kameraegység tevékenykedik.

Bemutatkozott az Oppo R9 és R9 Plus
[+]

A nagyobbik testvér az R9 Plus, szintén Full HD AMOLED kijelzővel bír, de 6 hüvelykes képátló mellett. A kávái kicsit vastagabbak, de elhanyagolható a különbség: 1,76 milliméternyi hely van a kijelző széle és a telefon széle között. A burkolat alatt Qualcomm Snapdragon 652 SoC teszi a dolgát, ami négy darab, 1,8 GHz-es Cortex-A72 magokból és négy darab, 1,2 GHz-es Cortex-A53 magokból álló processzorral, Adreno 510 grafikai egységgel és 4 gigabájt RAM-mal dolgozik együtt. Tárolóegysége szintén 64 gigabájtos, de elérhető lesz belőle 128 gigabájtos változat is, illetve itt sem maradt el a microSD bővítés lehetősége. Az R9 Plus nem csak elöl, hanem hátul is 16 megapixeles kamerával dolgozik, ráadásul nem is akármilyen szenzor társaságában: a Huawei Mate 8-ból megismert Sony IMX298 került bele hattagú, f/2.0 rekeszértékű optikával, a 4K videofelvételi lehetőség adott.

Bemutatkozott az Oppo R9 és R9 Plus
[+]

Mindkét telefonra került ujjlenyomat-olvasó, a kijelző alatti gombban található az érzékelhető. Az Oppo egyik legnagyobb ütőkártyája, a villámgyors, ugyanakkor az akkumulátorra aligha káros VOOC töltés itt sem maradt el, de csak a hagyományos verziót kapjuk meg, nem az MWC-n látott, extrém sebességre kapcsoló Super VOOC-ot. A kisebb kütyü 2850, a nagyobb pedig 4120 mAh kapacitású akkumulátorral bír. Mindkét kütyü dual SIM-es, de csak abban az esetben, ha a microSD-ről lemondunk. Az Oppo R9-hez 2800 jüanos árat adtak meg, ez egyéb költségek nélkül körülbelül 118 000 forintot tesz ki, a nagyobbik telefon ára kicsit borsosabb, azért közel 140 000 forintnyi jüant kell fizetni Kínában. A globális piacra dobás még várat magára.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

  • Megvan az Oppo R9 ára is?

    Most egy promóíciós poszter bukkant fel az Oppo R9 és R9 Plus készülékekről, amelyről az árazás is leolvasható.

  • Március 17-én érkezik az Oppo R9

    Az előző plakáton még R9-ként szerepelt egy újdonság, a mostanin viszont csak simán idézőjelbe tettek egy kilencest, még az sem kizárt, hogy a Find-széria újabb ékes darabja mutatkozik be.

Hirdetés