Az Apple-é a mobilos profitok 93%-a

Hirdetés

A nagy gyártók milliárd dollárban mérhető bevételekre tesznek szert minden negyedévben, a nyereség oldaláról viszont már elég vegyes a kép, és gyakorta jön ki egy-egy periódus veszteségesen valamelyik vállalatnál. A Canaccord Genuity elemzője, Mike Walkley megvizsgálta az előző negyedév és 2014 pénzügyi adatait, és arra az eredményre jutott, hogy a tavaly október elejétől december végéig tartó periódusban az egész mobilpiac teljes nyereségének 93%-át az Apple tette zsebre, köszönhetően az iPhone 6 és iPhone 6 Plus elképesztő sikerének.


[+]

A mobilpiac 2014-es éves nyereségét nézve is az Apple örülhet a legjobban, a profitok 79%-át zsebre vágva. Walkley szerint a cupertinóiak sikere csak nőni fog, 2018-ra 650 millió iPhone felhasználó lehet világszerte, azaz minden harmadik mobilhasználó zsebében Apple termék lapulhat. Az elemző hozzátette, 2018-ig évente 210-215 millió új iPhone fogyhat. Walkley adataiból az is kiderül, hogy a Samsung nyeresége jelentősen megcsappant a mobilos szegmensben 2013-hoz képest, míg a többi gyártó alacsony profittal vagy veszteséggel zárta 2014-et.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

  • Kínát is meghódította az Apple

    A negyedik negyedévben az Apple mobiljai kelendőbbek voltak a Kínai Népköztársaságban, mint a Samsung, a Xiaomi vagy a Huawei készülékei.

  • Apple iPhone 6 - a méret nem minden

    A kisebbik iPhone is sokat nőtt az elődhöz képest, de épp azon a határon van, amit egy kézzel még megerőltetés nélkül lehet használni. Nagyobb is rá a kereslet, mint a 6 Plusra.

  • Apple iPhone 6 Plus - szükség törvényt bont

    Az Apple soha nem látott méretű iPhone-t dobott piacra, hogy saját pályáján verje meg a Samsungot. Megváltozott formavilág, új iOS, fejlesztett kamera... elég ez a sikerhez?

Hirdetés