Apróbb baki történt a Huawei marketingrészlegén

A Bloomberg News értesülései szerint a Huawei komoly pénzbüntetéssel és lefokozással reagált a Huawei Technologies hivatalos Twitter oldaára kikerült, azóta persze nyilván törölt bejegyzésre, amelyet a rendszer tanúsága szerint egy iPhone-ról posztoltak a felelősek. Az új évi jókívánságot elvileg a tengeren túli marketing részleg osztotta meg a Twitteren, csak sajnos egy iPhone-ról, ami tényleg nem valami elegáns.


[+]

A dologért viszont két marketinges kolléga felelt, akik instant visszacsúsztak egy szintet a vállalati hierarchiában, hónap végén pedig 5000 jüannal kevesebb fizetést vehetnek fel, ami úgy 750 dollárnak (205 ezer forint) felel meg. Az egyik felelősségre vont alkalmazott a köz- és kormányzati kapcsolatokért felelős csapat és a fogyasztói üzletág számos alkalmazottja szerint a Huawei digitális marketingcsapatának vezetője volt, de a cég nem kommentálta az esetet; a Bloomberg egy belső használatra szánt feljegyzésből értesült az eset részleteiről.

A Huawei szerint az alkalmazottaknak szorosabban kell felügyelni a beszállítókat és partnereket, mert az eset hibákat tárt fel az eljárásrendben és menedzsment területén. Az eset azért különösen kínos, mert egyrészt a Huawei legkomolyabb ellenfele a világpiacon jelenleg az Apple, másrészt problémás a viszony a gyártó és az Egyesült Államok között.

Előzmények

  • Erős volt az idei év a Huawei számára

    A kínai gyártó idén tavasszal tudta először átvenni a második helyet a globális ranglétrán, és azóta sem szándékozik visszaengedni oda az Apple-t.

  • Az USA nekiment a Huawei-nek

    Tiltják a termékeik használatát, nem ajánlják másoknak sem, plusz még a cég pénzügyi vezetőjét is letartóztatták. Jogos a félelem?

Hirdetés