Apple eszközökön erősít a Google Maps

Sok év kihagyás után megint működik az Apple óráján a szoftver, de nem csak itt meglepetés a felbukkanása.

Az Apple Watchokon évek óta nem volt elérhető a Google navigációs megoldása, noha a keresőóriás korábban már megszellőztette, hogy átdolgozzák a szoftvert és nem hagyják magára az almás platformot sem. A Maps azonban visszatért, a következő hetekben elérhető lesz az Apple óráin az alkalmazás, amely a mentett célállomásokra tervez utat autóval, bringával és gyalog - utóbbi esetben a tömegközlekedési viszonylatokat is figyelembe véve. Természetesen a telefonon indított navigációt is bármikor át lehet lőni az órára, hogy ott folytassuk az útvonalunk ellenőrzését.


[+]

Mindezek mellett van még egy platform, ahol a Google Maps új erőre kap, ez pedig az Apple CarPlay. Itt ugyanis végre a Google megoldása is támogatja a CarPlay osztott képernyős interfészét, magyarán a navigáció mellé ki lehet tenni egy másik funkciót (mondjuk a Spotify-t). Ezt a fejlesztést régóta igényelték a CarPlay felhasználói, akik inkább a Google térképeire támaszkodnak az Apple megoldása helyett a vezetésük során.


[+]

A CarPlay és az Android Auto is szerencsére egyre gyakoribb beépített funkció a frissen bemutatott gépkocsikban, ráadásul az utóbbi időkben egyre több gyártónál vezeték nélkül is létre tud jönni a kapcsolat az autó fedélzeti rendszere és a telefon között, ami még könnyebbé teszi a használatot, arról nem is beszélve, hogy gyakoribbá vált az is, hogy az autókban vezeték nélküli töltőpadot is talál a sofőr, így egy egyszeri beállítás után nincs különösebb dolga beszállás után.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés