Hirdetés

Apple blog: Philips In.Sight M100E otthoni kamera

Volt már nálunk hasonló készülék, még gyermekfelügyeleti kamerát is kaptunk egyszer, most egy újabb hasonló készülék tett nálunk látogatást. A Philips In.Sight családjának M100E nevű terméke egy pofonegyszerű megoldás azoknak, akik nem komoly rendszerben gondolkodnak, csak néha-néha rá szeretnének pillantani arra, hogy mi történik otthon a távollétükben.

A csomagolásból maga, a henger alakú kamera, egy falra csavarozható talp, egy miniUSB(!) végű kábel és egy töltőfej kerül elő. Az In.Sight egy mágneses domborulaton áll, alja pedig homorú, tehát viszonylag szabadon állítgatható a dőlésszöge. A felbontás VGA, illetve van az optika alatt egy mikrofon és egy aprócska led is, amely sárga és zöld színekben tud világítani, illetve villogni.

Az üzembe helyezés roppant egyszerű, kell hozzá egy ingyenes app (Philips In Sight), létre kell hoznunk egy profilt (ez a távoli elérés miatt szükséges), majd meg kell adnunk annak a WLAN hálózatnak a jelszavát, amin a telefonunk is lóg és amire a kamerát is fel szeretnénk lőni. Ezt követően kirak a kijelzőre a program egy QR-kódot, amit 15 centiről meg kell mutassunk a kamerának. Ha minden jól megy, akkor nincs is más dolgunk, a kis henger megkeresi a hálózatot, fellép rá és elkezdni sugározni azt, amit lát. Egy dolog tehet keresztbe: az In.Sight nem tud 5g wifi-re felugrani.

Az alkalmazásban ezt követően látjuk, hogy aktuálisan mi történik, illetve a hangokat is hallani lehet. Be lehet állítani riasztásokat egy adott hangszinthez, illetve mozgáshoz, ilyenkor a rendszer eltárol egy képet - ehhez viszont az kell, hogy összekössük a Philips accountot a Dropbox fiókunkkal, ugyanis ide küldi át a fotót, illetve igény esetén a videót is, de ez utóbbi előfizetést igény, ami havi 30 dollárt kóstál.

A ketyere ára 25 ezer forint környékén alakul. Ez egyébként azt nézve, hogy tényleg egy plug and play jellegű masináról beszélünk, ami mindkét népszerű mobilos platfromról működik, annyira nem riasztó. Onnan nézve viszont elég borsos, hogy csak VGA a felbontás, nincs éjjeli mód (infra), nem tudjuk a távolból forgatni és nincs hozzá egy webes interfész. Egy kicsit többet tudó, 720p-s kamera alig drágább - igaz, ehhez általában nincs szoftver, hanem nekünk kell beillesztenünk egy meglévő rendszerbe, ami azt feltételezi, hogy van egy otthoni szerverünk, vagy egy NAS, amivel kommunikál - és ez nyilván combosabb beruházás összességében. Az In.Sight 100E azonban nem ezekkel a termékekkel óhajt versenyre kelni, pusztán egy könnyen telepíthető megoldást kínál azoknak, akiknek nincs többre szükségük, mint hogy rá tudjanak nézni arra, hogy mit csinál a gyerek a másik szobában, mit tép szét távollétünkben a kutya / macska /ékszerteknős, vagy éppen mit settenkedik a szomszéd kisfiú a virágágyásban. Erre pedig tökéletesen elég a tudása.

Azóta történt