Hirdetés

Apple blog: Ozaki és HardCandy kapacitív ceruzák

Múlt héten publikáltuk a Just Mobile AluPen kapacitív érintőkijelzőkhöz való ceruza bemutatóját, mely kapcsán kiderült, hogy sok felhasználónak van igénye efféle eszközökre, ám a fent említett eszköz bumfordisága miatt nem mindenkinek nyerte el a tetszését. Számukra jó hír, hogy a StarKing két további kiegészítőt küldött nekünk, melyek funkciója változatlan, ám külsejük merőben más, mint a szóban forgó kütyüé.

HardCandy Candy
HardCandy Candy

A HardCandy Candy nevű stylusa egy elegáns tollra emlékeztet. Sőt, tulajdonképpen az is, hiszen az egyik fele egy kapacitív ceruza, a másik pedig egy fekete színnel fogó golyóstoll, mely teljesen átlagos és szabványos méretű, azaz bármelyik ápiszban lehet kapni bele patront, ha a gyári kifogyna. Meglehetősen szépen fog, holott a fehér színű műanyag betét noname, de persze nem ez a lényeg, hanem a kapacítív rész, mely ezúttal is egy gumírozott bütyök. Mind a tollat, mint ez utóbbit elfedi egy fémből készült kupak, mely sajnos nem csavaros elven rögzül, így egy picit talán laza, nem vagyok benne biztos, hogy több hónap használat után is a helyén fog maradni. Ennek ellenére kedveltük a cuccot, bár a 9990 forintos végfelhasználói árral nem vagyunk teljesen elégedettek.

Ozaki iStroke
Ozaki iStroke

Az Ozaki iStroke színében ugyan kevésbé illik a Mac vonalvoz, de összességében így is egy sokkal vonzóbb termék. Fekete és fehér színben is létezik, valószínűleg fémből van, de lakkozott felületű. Jóval kisebb átmérőjű, mint a Candy vagy az AluPen, de annyira nem vékony, mint a kifejezetten nőknek szánt tollak. A sokkal jobb minőségű kupak lekapása után itt is elérünk egy golyóstollat, melyben ugyanolyan noname betét teljesít szolgálatot, mint konkurensében, de ez is szépen fog. A kapacitív rész a toll hátsó részén kapott helyet, nem védi kupak, de véleményünk szerint ez jobb megoldás, hiszen legalább nincs mit elhagyni. Hossza 12 centiméter, ami elmarad a Candy 14,5 centiméterétől és számomra egy kicsit rövid is volt, így minden pozitívuma ellenére a trió királyának a Just Mobile AluPent gondolom; ez viszont teljesen szubjektív, mivel három eltérő termékről beszélünk, melyek mind megtalálhatók a StarKing kínálatában, azaz sanszos, hogy mindenki találhat nálunk olyan ceruzát, mely tökéletes számára. Az Ozaki termékének ára 6990 forint.

Bocha

Előzmények