Alsópolcos licenc-brandként vegetál a HTC

Ha fel is bukkan egy-egy HTC készülék, jobbára alsópolcos, licenc modell a fejlődő piacokon, ősrégi hardverrel.

A HTC utolsó értelmes készüléke, a Desire 22 Pro tavaly nyáron mutatkozott be és Európában is elérhető, a közvetlenül utána piacra dobott belépő tablet, az A101 már csak Oroszországig jutott el, a legújabb modellt viszont az afrikai piacra szánta a brandet használó, licencbirtokos gyártó. A HTC Wildfire E3 Lite rendkívül szerény képességekkel és ezer éves szettel indul szafarizni.


[+]

Már a 2021-es Wildfire E3 sem volt egy friss konstrukció, de a Wildfire E3 Lite-nak sikerült fokozni a helyzetet a 28 nanométeres, 2018-as Unisoc SC9863-as szettel és a 3/32 GB-os alap memóriacsomaggal. A belső tárhely egyébként 256 GB-ig bővíthet és 4/64 GB-os kiszerelés is elérhető lesz. Persze ez azon mit sem változtat, hogy az SoC idén ősszel öt (5!) éves lesz.

Legalább egy Android 12-t még sikerült felhegeszteni a hardverre és az 5000 mAh-s akkumulátor is Type-C porton keresztül tölthető, de csak 10 wattos teljesítménnyel. A 3,5 milliméteres jackért azértjár a keksz, a bekapcsológombba épített ujjlenyomat-olvasóval és 6,5 hüvelykes HD+ panellel szerelt készülék megjelenése up to date és ízléses, van automatikus fényerőszabályozás, de a 13 megapixeles főkamerától és az 5 megapixeles szelfiegységtől nem érdemes sokat várni. Árat egyelőre nem tudunk, de valószínűleg nem kérnek majd érte sokat, viszont nem is valószínű, hogy errefelé is felbukkan.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés