Alkalmazásrovat: Új főképernyőt kapott a Firefox Beta

Nemrég a Mozilla közzétett egy bejegyzést a hivatalos blogon, mely az androidos böngésző felhasználói felületének újdonságait mutatta be. A jelenleg béta verziójú alkalmazás kezdőoldala kibővült, az új megoldás egy egységes felületet biztosít a keresés és a böngészési adatok elérésére. A Mozilla egyébként egy nem béta böngészőt is kínál az androidos készülékek tulajdonosainak a Play Áruházban, ám a béta is igen közkedvelt: több, mint egy millió letöltéssel és 4.4 pontos értékeléssel rendelkezik.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A megújult Firefox Home névre hallgató megoldás alól szinte mindent el lehet érni, a keresőfunkciók mellett a böngészési adatok is helyet kaptak az alkalmazás főképernyőjén. Az egyes lehetőségek külön oldalakon sorakoznak, melyek között egy-egy oldalirányú mozdulattal lehet váltani. A megújult Home-on így elérhetjük az előzményeket (History fül), a gyakran látogatott oldalakat (Top sites fül), a könyvjelzőket (Bookmarks fül) és az olvasási listába mentett oldalakat (Reading list fül).

A Firefox Home nem csak az app indításakor jelenik meg, a címsorra kattintva és új tabot nyitva is ez a kijelző fogadja a felhasználót.

A Firefox Beta egyébként igen sokat fejlődött az elmúlt időszakban, az androidos palettát nézve tapasztalataim alapján sebességben körülbelül egy szinten van a Chrome-mal. Az alkalmazás futtatásához az Android legalább 2.2-es verziójára van szükség, letölteni a Play Store-on keresztül, ezen a linken lehet.

Előzmények

  • Alkalmazásbemutató: Aviate Beta

    Az Aviate az adott helyzettől függő információkat jelenít meg a főképernyőn, mindezt a Google Now-ra hajazó felhasználói felület mellett.

  • Alkalmazásbemutató: Themer beta

    A Themer segítségével pofonegyszerűvé válik a felhasználói felület átalakítása, egy klikkel új ruhába öltöztethető a rendszer.

  • Alkalmazásbemutató: DashClock Widget

    A mai kiszemelt egy minialkalmazás, mely a kijelzőzárba építhető, különféle információk és értesítések megjelenítésére szolgál.

Hirdetés