Alkalmazásrovat: Frissült a Hangouts

A Google a tavalyi I/O konferencián rántotta le a leplet a Hangouts névre hallgató szoftverről, mely a Google Talk helyett érkezett. Első körben mindössze egy online csevegőkliensről volt szó, mely egy későbbi frissítés után SMS-ek küldésére és fogadására is képessé vált. A KitKat megjelenése óta a gyári üzenetkezelő alkalmazás szerepét is átvette, egységes felületen mutatva a Hangouts-üzeneteket és az SMS-eket.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A programnak azonban volt egy nagy hibája, mely komoly negatív visszhangot keltett a Hangouts-felhasználók között. Az alkalmazás ugyanis bár elérhetővé tette az SMS-ek és a Hangouts-üzenetek kezelését is a kontaktokhoz, ezek nem egy közös, aggregált folyamban jelentek meg. Mindkettő mellé egy-egy saját felület tartozott, mely a kezelés nehézkessége mellett még logikusnak sem volt mondható. Ezzel szerencsére a Google is tisztában volt, a nemrég érkezett frissítés óta immár minden üzenet egy egységes folyamban látható, terészetesen az egyes típusok eltérő vizualitással rendelkeznek.

Emellett azonban számos kisebb és nagyobb újdonságot tartalmaz a frissítés. A küldött és fogadott üzenetek eltérő háttérszínt kaptak, némileg megújult az értesítési hangjelzés, illetve immár külön csengőhang tartozik a hang- és videóhívásokhoz. Egyszerűsödött a kontaktlista, javult a videócsevegés minősége, valamint egy widgetet is kapunk, mely a legfrissebb chatfolyamokat jeleníti meg egy listában.

Egy komolyabb frissítéstől van tehát szó, mely számos olyan funkciót és javítást hozott, melyek egy részére már jó ideje fenték a fogukat az androidos telefonnal rendelkezők. A program természetesen továbbra is ingyenes, bárki letöltheti az alkalmazásbolton keresztül, a használatához mindössze egy legalább 2.3-as Android verziójú eszközre van szükség.

Előzmények

Hirdetés