2019. március 21., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Alkalmazások rovat

Alkalmazásbemutató: Codebuild Notepad

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Mobilarena

A mai kiszemelt egy magyar fejlesztésű jegyzetelőalkalmazás, mely az alapfunkciókra fókuszál, de esztétikusan néz ki.

Hirdetés

Ma egy jegyzetelőalkalmazást mutatunk be, mely teljes mértékben magyar fejlesztésű. A szoftver neve Codebuild Notepad, melynek előtagja a csapat elnevezésére utal. A program megalkozása során az alapfunkciókon volt a hangsúly, az eredmény egy esztétikus és jól használható app lett, melyből azonban számos extra hiányzik.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Az alkalmazás kizárólag írásos jegyzetek készítését teszi lehetővé, azaz hangot, fényképet és egyéb multimédiás tartalmat nem rendelhetünk a szövegek mellé. Ez persze nem feltétlenül probléma, jelen sorok írója például igen gyakran készít jegyzeteket a telefonján, melyek 99 százalékban csak szöveget tartalmaznak. A szoftver két típust különböztet meg, a mezei szöveg mellett listát is létre lehet hozni, szépen kipipálható elemekkel. Itt azért hiányzik az elemek átrendezésének lehetősége, illetve új sort is csak a felsorolás legvégére lehet beszúrni. Extraként exportálhatjuk is az elkészített jegyzeteket, így a hordozhatóság is megoldott. A program ilyenkor egy xml dokumentumot készít, melyet természetesen importálni is lehet, azaz nem vesznek el a jegyzeteink, ha készüléket cserélünk. Plusz pont jár a többnyelvűségért is, a magyar mellett angolul is tud az alkalmazás.

A felhasználói felület kialakításába nem nagyon tudtam belekötni: egyszerű, funkcionális UI tárul az ember szeme elé, szép animációkkal és egyértelmű kezeléssel. Arról nem is beszélve, hogy a felhasznált elemek nagyon szépen illeszkednek a Holo UI mellé, így nincs az az érzése a felhasználónak, hogy egy nem odaillő programmal dolgozna. Egyetlen problémával találkoztam: a bal oldali navigációs felületet előhúzva is rá lehet kattintani az éppen takarásban lévő gombra, mellyel új jegyzetet hozhatunk létre (zárójeles megjegyzés: ez egyébként egy bugszerűség a DrawerLayout nevű elemben, azonban nem nehéz kivédeni). Ha nagyon akarnék kötözködni, a splash screen jelenlétét is meg lehetne kérdőjelezni: mivel nem internetről húzza be az adatokat az app (az adatbázisban/háttértáron pedig nagyon keveset tárol) nem sok értelme van két másodpercig váratni a felhasználót egy olyan programnál, melynél a gyors használaton van a hangsúly.


[+]

Az biztos, hogy nincs könnyű dolga az embernek, ha jegyzetelő alkalmazás készítésére adja a fejét. A konkurencia ugyanis nagyon erős, az Evernote, a Catch és a Google Keep is remek funkcionalitással, fejlett szinkronizálási lehetőségekkel, felhőszolgáltatásokkal és igen jó felhasználói felülettel várják a felhasználót, ráadásul mindegyikük ingyenes. Ha azonban az embernek csak egyszerű szöveges jegyzetek tárolására van szüksége és nem akar a különféle extrákkal foglalkozni, jó választás lehet a Codebuild Notepad a könnyű kezelésével és gyors használatával. A telepítéshez legalább 2.2-es Android verzióra van szükség, letölteni a Play Áruházon keresztül, ezen a linken lehet. További információért a csapat hivatalos oldalát ajánljuk.

Értékelés: Codebuild Notepad (Android 2.2+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
6 / 10 pont 8 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes (Android)

Hirdetés

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.