Alkalmazásbemutató: Close2U

Nemrég egy különleges program érkezett hozzánk, mely egy egyedi ötletre épül, segítségével az aktuális tartózkodási helytől bizonyos távolságban lévő felhasználókkal cseveghetünk. A programot Kruppa Ádám készítette, lassan már két hónapja elérhető a Play Store kínálatában. A használatához egy androidos készülékre van szükség, mely legalább 2.2-es rendszerverziót futtat.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Az alapötletet az egyszerű de nagyszerű szókapcsolattal lehet leginkább jellemezni. Egy hely alapú csevegőszoftverről van szó, melyben az aktuális tartózkodási helytől bizonyos távolságban lévő Close2U felhasználókkal válthatunk üzeneteket.

Mindez teljesen anonim, a chatpartnerek alapértelmezett esetben mindössze egy becenevet látnak belőlünk, egy bizonyos szint elérése után pedig különféle extrákkal bővíthető a profil. A programban ugyanis a különféle cselekedetekért pontokat kaphatunk, bizonyos mennyiséget összegyűjtve pedig szintet léphetünk, új funkciókkal gazdagodva ezáltal. Az alkalmazás összesen hét szintet különböztet meg, melyek egyre komolyabb jutalommal kecsegtetnek, hozzáférhetünk a statisztikákhoz, a szűrőkhöz és egyéb beállítási lehetőségekhez.

Bár az ötlet remek, a megvalósítás kevésbé nyerte el a tetszésemet. Itt nem a grafikai munkáról van szó (mely egyébként a megkérdezettek szerint szintén nem az igazi), az ugyanis egy szubjektív valami, sokkal  Kapásból ott kezdődik a dolog, hogy a felhasználói felület nincs átgondolva, nem tölti ki a rendelkezésre álló teret, rengeteg kihasználatlan terület akad. A vissza gomb funkcionalitása eltér a megszokottól (érdemes a Profile menüben tabot váltani, majd megnyomni a vissza gombot), a főképernyő gombjainak nincs lenyomott állapota, a statikus szövegeket ki lehet jelölni (lásd az alábbi képernyőfotók egyikét), az androidos konvenciókat csak nagyon távolról követi a program.

Mindent összevetve egy remek ötletről van szó, ám a megvalósítás sajnos több sebből vérzik. Persze ezen viszonylag könnyen lehet is javítani, remélhetőleg hamarosan meg is jelenik egy, az említett hibákat orvosló frissítés, egy jól használható UI ugyanis a felhasználói tábort is növelné. Ez pedig kritikus, az appot jelenleg ugyanis igen kevesen használják: Esztergomban mindössze egy, Budapest belvárosában három csevegőpartner volt elérhető.

Értékelés: Close2U (Android 2.2+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
6 / 10 pont 5 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes (Android)

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés