Alkalmazásbemutató: Captain Question

Hirdetés

Ma egy magyar fejlesztésű programot mutatunk be, mely igen különös működési móddal rendelkezik: a bejövő hívásokhoz köti az elindulást, egy-egy beszélgetés előtt vagy után különféle érdekes információkat szolgáltatva. Az alkalmazás telepítése után ugyanis a beállításoktól függően a bejövő hívások előtt vagy után felugrik egy ablak, melyen egy kérdés, valamint a hozzá tartozó válasz olvasható. A szoftvert a Hoorve Creatives csapat készítette, a használata ingyenes.


[+]

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A program több száz érdekességet tartalmaz, nyolc kategóriára (általános, érdekesség, szórakozás, sport, Föld, történelem, művészetek és tudomány) osztva. Ha nem szeretnénk mindegyikkel foglalkozni, a beállítások között akár egy-egy kategóriára is lehet szűrni. A felhasználó szabhatja meg a felugró ablak megjelenésének módját is, mely hívás előtt vagy után, illetve értesítés-alapon is előcsalható. Ugyanitt lehet megadni a megjelenítési módot (pontosabban a szövegbuborék hátterének áttetszőségét), illetve a szövegek nyelvét (az angol és magyar mellett orosz, német és román is választható) is. Érdekes viszont, hogy a nelv átállítása csak a kérdések esetében érezteti hatását, a menü továbbra is a rendszerbeállításoknak megfelelő marad.

A kivitelezés rendben van, egyszerű navigáció és egyértelmű menüpontok várják a felhasználót, több egyedi felületi elemmel és kézzel rajzolt motívummal megspékelve. Egyedül a beállítások menü kialakításába tudok belekötni, a háttér fa textúrája miatt jobb lenne valamilyen kiemelést alkalmazni a menüpontok esetén, ám ez nem nagy dolog.


[+]

A futtatásához Android rendszer szükséges, melyből legalább a 2.1-es verzióval kell rendelkeznünk, azaz a ma használatban lévő eszközök nagy százalékán nem lesz gond a programmal. Érdemes lehet kipróbálni a szoftvert, hiszen nem egy mindennapi koncepcióról van szó; letölteni a Play Áruházon keresztül, ezen a linken lehet.

Értékelés: Captain Question (Android 2.1+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
6 / 10 pont 8 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes (Android)

Azóta történt

  • Alkalmazásbemutató: Észkerék

    Kipróbáltuk a legendás DOS-játék androidos verzióját, mely a klasszikus hangulat mellett felhő alapú pontszám- és feladványszinkronizációt is kínál.

  • Alkalmazásbemutató: Asphalt 8

    A játékmenet terén nem sok újdonságot tud felmutatni az Airborne alcímű epizód, ám a grafika frontján igen nagy a fejlődés az elődhöz képest.

Előzmények

Hirdetés