Alkalmazásbemutató: Észkerék

Bizonyára sokan emlékeznek a DOS platformon szinte már-már legendásnak számító Észkerék játékra és a televízióban nagy sikereket elérő Szerencsekerék vetélkedőre. A mai kiszelemtünk az említett klasszikusokat idézi vissza, egy magyar fejlesztésű játékról van szó, mely az Észkerék nevet viseli. Az alkalmazás Püski Zoltán keze munkáját dícséri, a futtatásához egy androidos készülékre lesz szükségünk, mely legalább 2.2-es (azaz FroYo) rendszerverziót futtat.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A játék kissé a már említett Szerencsekerék című televíziós vetélkedőre hasonlít: különféle feladványokat kell megoldani, melyek során egy-egy kifejezést kell kitalálnia a felhasználónak. Minden körben egy-egy új betűt lehet lekérni, így kerülve közelebb a megoldáshoz; ha az adott karakter szerepel a szóban, a játékos pontszáma is növekszik egy véletlenszerű mennyiséggel (ezt jelzi a bal oldali színes skála). A játék mindenképpen két szereplős, a küzdelem folyhat a gép ellen, illetve akár két hús-vér ember is összemérheti tudását.

Az alkalmazás számon tartja a játékos összesített pontszámát, mely egy internetes adatbázisban is tárolásra kerül, így ha elég ügyes az ember, akár az örökranglistára is fel lehet kerülni. A feladványokat (azaz a szókapcsolatokat és kifejezéseket) szintén egy webes adatbázisból tölti le az app, mely folyamatosan új és új szavakkal bővül.

Az alkalmazás kinézetével viszont nem vagyok kibékülve, a felhasználói felület véleményem szerint lehetne egy fokkal esztétikusabb, egy jól mutató UI sokat dobna a játékélményen is. A hangeffektek viszont rendben vannak, bár ha valaki nem annyira szereti a repetitív aláfestő zenéket, érdemes lehet aktiválni a néma módot.

Összességében egy élvezetes és addiktív játékról van szó, mely vizuálisan nem kimondottan erős, ám segítségével könnyedén el lehet ütni egy-egy unalmas fél órát. A használata ingyenes, letölteni a Play Áruházon keresztül, ezen a linken lehet.

Értékelés: Észkerék (Android 2.2+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
8 / 10 pont 6 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes (Android)

Azóta történt

  • Alkalmazásbemutató: Asphalt 8

    A játékmenet terén nem sok újdonságot tud felmutatni az Airborne alcímű epizód, ám a grafika frontján igen nagy a fejlődés az elődhöz képest.

  • Super Marióval már HTML5-ben is játszhatunk

    A vállalkozó kedvű fejlesztő megmutatta a HTML5 erejét, és elkészítette a legelső Super Mario átiratát, amivel bárki szabadon játszhat az interneten.

Előzmények

  • Alkalmazásbemutató: Timely

    Bár az ébresztőórák általában nem izgalmasok, van kivétel. A Timely remek felhasználói felületet és korrekt szolgáltatásokat tud felmutatni.

  • Alkalmazásbemutató: Captain Question

    A magyar fejlesztésű Captain Question a telefonhívások előtt és után különféle érdekes információkkal látja el a felhasználót.

  • Alkalmazásbemutató: Usemon

    Rendszermonitorozás felső fokon: a Usemon névre hallgató magyar fejlesztésű alkalmazás grafikonos formában jeleníti meg a terhelést.

Hirdetés