Akciófigyelő: Elindult a Bluetti AC180 előrendelése

Az AC széria legkompaktabb modellje kisebb kapacitású, mint a többi, de van benne UPS mód és jóval olcsóbb is.

A Bluetti továbbra is óriási elánnal népszerűsíti energiatárolási megoldásait, kínálatuk legfrissebb tagja az AC180. Ez még a maga 17,5 kilogrammjával épp beleesik a hordozhatóság felső határába (de azért nem egy hátizsákos kiránduláshoz tervezték), ugyanakkor igyekszik egy olyan kompromisszumot kínálni a tömeg és a kapacitás között, ami pont ideális.

A gyártóra jellemző szokásos formavilág itt is tetten érhető, az enyhén lekerekített doboz 1152 Wh-s akkumulátor rejt, a maximális kimenő teljesítmény 1800 Watt, de egy rövid idejű teljesítménynöveléssel 2700 Wattot is kiprésel magából, ha be kell indítani egy nagyobb energiaigényű fogyasztót (vízforraló, mikró, hajszárító). Beépített hűtőventilátorai gondoskodnak arról, hogy ilyenkor se melegedjen túl az eszköz.


[+]

A kialakításnál az ismert megoldásokat használta a gyártó, vagyis van két 230-as aljzat, 12V-os szivargyújtó kimenet, van egy 100 wattos Type-C port, négy darab 15 wattos Type-A, a masina tetején pedig 15 wattos Qi tekercs várja a telefonokat. Tölteni lehet napelemről, szivargyújtón keresztül és természetesen konnektorból is, ez utóbbi esetben elég egy szabványos PC-s tápkábel, mert az inverter benne van a dobozban, ebben az esetben 1400 wattot is felvesz hálózatról, vagyis egy órán belül feltölthető az akkumulátor.


[+]

Az AC széria eddigi modelljeiben nem volt UPS mód, az AC180 megkapta ezt is. A szünetmentes tápellátásra való átállás kevesebb mint 20 ms-ban belül megtörténik, ehhez nyilván az kell, hogy a Bluetti doboza egyébként is a hálózati áramforrás és a fogyasztó között legyen. A kapacitásról, a fogyasztásról, a töltésről és az üzemmódról az AC180 elején látható kijelző tájékoztatja a felhasználót.


[+]

A termék egyelőre csökkentett áron előrendelhető, ami konkrétan 999 eurós összeget jelent, ez az ajánlat június 1-ig érvényes, a kiszállítás pedig június 21-től történik majd. További részleteket a gyártó hivatalos oldalán találni, innen lehet megrendelni is.

Előzmények

Hirdetés