Új külső akkut mutatott be a Bluetti

Az AC180 a gyártó hordozható készülékpalettájának középszintű darabja, amely az AC200P-nél olcsóbb lehet.

A Bluetti már eddig is népszerű szereplője volt a nagyobb méretű, de még hordozható akkumulátorok piacának, mi is próbáltuk az EB3A-t és az EB70-et korábban, amelyekhez különböző teljesítményű, leporelló szerűen összehajtogatható napelemek is vásárolhatók. A cég új terméke az AC180, amely pillanatnyilag az egyik legerősebb modell ebben a szegmensben náluk.

A száraz technikai információk egy ilyen eszköznél az akkumulátor kapacitásával kezdődnek, az AC180 esetében 1152 Wh-ról van szó. Ez jóval több, mint az EB70 716 Wh-s képessége. A másik mérőszám a kimenő teljesítmény, amely az AC180 esetében 1800 wattos, ezzel már nagyobb áramigényű fogyasztókat is meg lehet hajtani, kisebb fűnyíró, mikrohullámú sütő, főzőlap és számos szerszám elég áramot kaphat a dobozról, vagyis pont annyival többet kínál, hogy ne csak egy kempingezéshez, pecázáshoz elvihető külső akku legyen, hanem akár kisebb munkákat is meg tudjunk valósítani vele olyan helyeken, ahol a vezetékes hálózat nem elérhető.


[+]

A töltési sebesség is impresszív, 1440 wattal lehet etetni a jószágot, ehhez ráadásul nem szükséges egy buflák adaptert magunkkal cipelni, mert az inverter benne ül a dobozban, egy teljesen hagyományos tápkábel és egy konnektor is elég neki ehhez, ezen felül táplálkozhat napelemről is (maximum 500 wattos töltéssel), összesen 1800 wattos töltési sebességet elérve, így 45 perc alatt teljesen feltölthető az akkumulátor. Az EB3A-ból ismert Bluetooth kapcsolat is adott, ehhez tartozik telefonos alkalmazás is, ahol nyomon követhetjük, hogy mi zajlik éppen. Itt kapcsolható az UPS mód is, ami a hálózati ellátás hiánya esetén 20 ms alatt kapcsol akkumulátoros ügymenetre.


[+]

A Bluetti 5 év garanciát biztosít, a lítium-vasfoszfát akkumulátor kapcsán 3500 töltési ciklusig garantálja a 80%-os kapacitást. Kettő darab 230V aljzat mellett akad egy 100 wattos Type-C port, két USB-A (5V/3A), egy 12 voltos DC kimenet, a doboz tetején pedig 15 wattos vezeték nélküli töltőtekercs üldögél főleg a telefonok számára. A készüléknek még nincs hivatalos ára, csak a bemutató történt meg, akit érdekel a termék, az fel tud iratkozni további információkért az email címével a Bluetti oldalán.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés