Hirdetés

(Frissítve) A ZTE két kameraszabadalom miatt pereli a Huawei-t

A Huawei nemrég bemutatta a P8 névre hallgató zászlóshajóját egy londoni sajtóeseményen, amin mi is részt vettünk. A gyártó nagyon büszke volt a hátlapon lévő a 13 megapixeles hátlapi kamerára, ami szerintük a világ első RGBW Imaging technológiát alkalmazó szenzora a mobilos piacon.

A ZTE pereli a Huawei-t

A másik nagy kínai, elsődlegesen hálózatkiépítéssel foglalkozó gyártó, a ZTE szerint azonban a Huawei P8 és a MediaPad X2 is két olyan szabadalmat sért, amiket őt birtokolnak. Az egyik ilyen a lassú záridőhöz kapcsolódó szabadalom, aminek segítségével éjszaka lehet kifejezetten hangulatos „fényfestéses" képeket készíteni. A másik szabadalom homályosabb (a kínai nyelvről való fordítás során nem derült ki pontosan), de az is a képalkotással kapcsolatos.

Hirdetés

A ZTE felszólította a Huawei-t, hogy álljon le a jogsértő készülékek forgalmazásával.

FRISSÍTÉS

Időközben a Huawei hazai képviselete reagált hírünkre és a következő közleményt adta ki:

„A Huawei Technologies sohasem használta a cikkben említett technológiákat. A hosszú záridő (közismertebb nevén hosszú expozíciós ’bulb’ mód) egy alap telefonos kamera technológia. A különböző gyártók különböző technológiákat alkalmaznak, hogy például a bulb mód fotográfiát segítsék.

A Huawei nemrég bemutatott Huawei X2 táblagépéhez és Huawei P8 okostelefonjához a saját technológiáit és algoritmusait fejlesztette ki ehhez az alap bulb módhoz, különös tekintettel arra, hogy a készített fotókon a fényfestés jobban illeszkedjen a környezetével. Erre a technológiára több szabadalmat is benyújtatott a vállalat.

A Huawei elkötelezett a nemzetközi szellemi tulajdonjogok (Intellectual Property Rights, IPR) védelme és érvényesítése mellett, innovációit és technológiáját azért osztja meg a világgal, hogy egy egészséges ipari környezet működését segítse elő. A Huawei hiszi, hogy a mások szellemi tulajdonának tiszteletben tartása épp olyan fontos, mint saját szellemi tulajdonának, jogainak védelme."

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés