2018. január 19., péntek

Gyorskeresés

A finishez közeledik a Lenovo strukturális átalakítása

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Lenovo

A kínai gyártó bejelentette, hogy távozik Rick Osterloh a Motorola Mobility éléről. A Lenovo vezetése három kulcsszereplőre hárul.

Másfél éve fejezte be a kínai Lenovo Group az amerikai Motorola Mobility felvásárlását, ám csak az elmúlt hónapokban látni konkrét eredményeit annak, hogy a két patinás vállalat együtt dolgozik. Előbb a Motorola Mobility lett az összes Lenovo kötelékébe tartozó mobileszköz felelőse, majd kiderült, hogy a márkanevek helyett a jövőben az anyacég a Moto és Vibe brandekre fog fókuszálni.


Az MWC-n mutatkozott be a Lenovo Vibe K5 [+]

A vállalati átstrukturálás egyik befejező lépéseként most három kulcsember vezetőszerepe körvonalazódik ki az egyes üzletágak élén. Az átalakításokkal létrejött PC & Smart Device Business Group vezére a Lenovo vezérigazgató-helyettese (COO), Gianfranco Lanci lett. A szintén változásokon átesett Mobile Business Group kínai ágát Xudong Chen, a nemzetközi részleget pedig Aymar de Lencquesaing vezeti mostantól. Ez azt is jelenti, hogy a Motorola Mobility eddigi elnöke, Rick Osterloh feláll székéből, és elhagyja a Lenovót, az alá tartozó csapatok pedig ezentúl de Lencquesaingnak jelentenek, ő és Chen pedig Yuanqing Yang Lenovo Group vezérigazgatónak. Ez a tervek szerint átláthatóbb vállalati struktúrát és kommunikációt jelenthet.

Gyártók, szolgáltatók

H​ir​d​e​té​s

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.