A T-Mobile nem szereti az Ovit

Korábban számos pletyka járta be a világhálót, hogy a német T-Mobile kínálatában nem, vagy csak igen visszaszorítva fognak megjelenni a Nokia legújabb multimédiás szuperszámítógépei. Mint ismeretes a Nokia nemrég indított be saját online szolgáltatását az Ovit, melyről zenék, videók, témák, képek, térképek és alkalmazások egyaránt letölthetők. A megoldás egyetlen szépséghibája, hogy ütközik a szolgáltatók érdekeivel, hiszen legtöbb mobilszolgáltató rendelkezik hasonló online boltokkal. Korábban a Vodafone és a TIM már megtalálta a közös hangot a Nokiával és várhatóan ez hamarosan a T-Mobile-lal is így lesz, hiszen egyetlen szolgáltató sem engedheti meg magának, hogy a finn óriás Nseries modelljei hiányozzanak kínálatából. A tgenap bejelentett Nokia 6550 is valami hasonlót sugall, hiszen az kizárólag a T-Mobile saját szolgáltatásait éri el. A T-Mobile állásfoglalásából kiderül, hogy nem kívánnak lemondani a Nokia Nseries modellek forgalmazásáról csupán a finn gyártóval együtt dolgozzák ki, hogy hogyan lehet mindkét szolgáltatást megfelelő módon elérhetővé tenni a kérdéses készülékeken.

Azóta történt

Előzmények

  • A Samsungnak is tetszik az OVI

    Úgy tűnik a koreai cég sem hagyja annyiban a Nokia térnyerését a szolgáltatások piacán.

  • Nokia Comes With Music – részletek

    Újabb részletekhez jutottunk az egy éven át ingyenes zeneletöltő szolgáltatással kapcsolatban.

  • Nem is annyira félelmetes az OVI

    Habár a piaci elemzők rendkívül hűvös fogadtatásra számítottak, a szolgáltatók mégis partnernek és nem ellenfélnek tekintik a Nokiát.

  • Vodafone az Oviban

    Úgy tűnik a Motorola vészjósló előrejelzése alaptalan: a Nokia online szolgáltatásai miatt nem dühödtek fel a szolgáltatók.

Hirdetés