A Realme Race lehet az első a Snapdragon 888-cal

A frissen bejelentett, csúcskategóriás Qualcomm rendszerchipre elsők közt építhet a Realme egy Android 11-es mobilt.

Nem teljes specifikációval, de bemutatta ma a Qualcomm a következő csúcskategóriás mobil rendszerchipjét, amire sokáig Snapdragon 875 néven hivatkozott a sajtó, de mint kiderült, Snapdragon 888-ként érkezik. Snapdragon X60-as modem (akár 7,5 Gbps letöltési és 3 Gbps feltöltési sebességgel), 5 nanométeres gyártástechnológia, fejlett mesterséges intelligenciáért felelős chip és mérsékelt fogyasztás jellemzi majd az SoC-t, és elárulták, hogy 12 megapixeles felbontásban akár másodpercenként 120 képet is képes lesz feldolgozni a rendszer, az új Adrenoról és a pontos számokról azonban csak később fogunk tudni.

[+]

A GSM Arena pedig megbízhatónak nevezett forrásából máris tudni véli, hogy a Realme nagyon gyorsan piacra is óhajt dobni egy efféle chippel szerelt csúcsmobilt, a Race kódnevű eszköz RMX2202 modellszámmal érkezhet, és már egy-egy specifikációmorzsát is elárultak róla. Realme UI 2.0-t kaphat az Android 11 alapjain, továbbá 12 GB RAM és 256 GB belső tároló borítékolható.

Egy fotó is megjelent az eszközről, kör alakú középső kamerapúpot és fém-üveg szendvics készülékházat láthatunk széles vakuval, négy kamerával. A Realme vezérigazgatója, Madhav Sheth egy Twitter-bejegyzésében decemberi meglepetést ígért a rajongóknak, ám ha be is mutatják az eszközt még idén, szinte biztos, hogy csak jövő évben, azon belül is inkább február-márciusban tudják majd piacra dobni.

Azóta történt

Előzmények

  • Fél év alatt tarolt a Realme

    A gyártó májusban mutatta be a Realme Watchot, hat hónappal később az elsőszámú aktivitáskövető lett az indiai piacon.

  • 45 ezerért ad 5G-t a Realme

    A Realme legújabb szériájának legolcsóbb tagja már belépő árszint, de az 5G képes szett azért belefért.

  • Realme 6 Pro - az optimum

    Kicsivel 100 ezer forint fölött már rengeteg, valóban jól használható középkategóriás mobil érhető el, éles a verseny, de a Realme nem vall szégyent.

  • Realme 6i - művészet lemeríteni

    Borsot törne a Realme a Redmi orra alá, és bár a méretes panel HD felbontással szerénykedik, épp ez garantálja a fenomenális üzemidőt. Mégsem kerek a történet.

Hirdetés