Hirdetés

2018. december 10., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Phablet rovat

A Realme 1-gyel száll harcba az Oppo a Redmik ellen

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Amazon India

Az indiai almárka bemutatkozó készüléke kimarad a notchos trendekből, ehelyett komoly tudást kínál szimmetrikus formával és kedvező áron.

Az Oppo múlt héten jelentette be, hogy új almárkát indít Indiában realme néven, ami biztos csak egész véletlenül hasonlít az arrafelé roppant népszerű Redmi sorozat titulusára. Az első készülék stílusosan csak realme 1 néven érkezett, kis kezdőbetűvel írva, és az egyik nagy online kereskedőház fogja a hónap második felétől kínálni, 3/32 GB-os kivitelben 9000 rúpiáért (35 ezer forint), 6/128 GB-os kiszerelésben pedig 14000 rúpiáért (55 ezer forint).


[+]

Ezért nem akármilyen csomag jár: a középkategória ezen szekciójában igencsak ütősnek számít a nyolcmagos, AI-képességekkel felvérezett MediaTek Helio P60, és még csak a tároló kifogyásától sem kell tartani, mert a microSD kártya helye a két SIM-foglalattól különálló. A fekete és piros kivitelben elérhető ketyere szinte már szinte felfrissülésképpen kimarad a gombamód elszaporodott notchos trendekből, ennek ellenére 6"-es, 1080 x 2160 pixeles panel fért 156,5 x 75,2 x 7,8 milliméteres házába, ami mindössze 155 grammot nyom.


[+]

Mindezt 3410 mAh-s teleppel teszi, az SoC pedig 12 nanométeres csíkszélességgel készül, úgyhogy nem kell a gyors merüléstől tartani. Valószínűleg nincs gyártó, amely a mesterséges intelligenciát gyakrabban hangsúlyozná az Oppónál: a kétmagos APU-t a Color OS 5.0, az arcalapú feloldórendszer, az elő- és hátlapi kamera és még az akkumulátormenedzsment is használja.


[+]

Az előlapon 13, a hátlapon pedig 8 megapixeles kamera dolgozik, szoftveres portrémóddal és egy sor egyéb lehetőséggel felszerelve. Az Android főverzió 8.1-es. Indiai mobil révén a B20-as LTE sáv nem adott, ám ez aligha fogja a helyi közönséget érdekelni, amikor május 25-én a versenyképesen árazott, kissé furcsa nevű realme 1 forgalomba kerül. Ennyiért ugyanis bőven lehet keresnivalója a Xiaomi mobilok ellen.

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.