Hirdetés

A Nvidia is közzétette negyedéves jelentését

Számos gyártó napvilágra hozta már az elmúlt negyedévről szóló jelentését, most pedig az Nvidiára került a sor, az amerikai gyártó szintén közzétette az április-május-június időszakot felölelő pénzügyi riportját. Az adatokból iderül, hogy az Nvidiának nagyon jól sikerült a Q2, a Tegra processzorok például nagyon szép számban fogytak.

A vállalat lapkakészletekből származó bevétele 159 millió dollárra rúg, ami 200 százalékos növekedés az előző év hasonló időszakához képest. A chipset erősödése egyébként az autóipar fejlődésének is köszönhető, ami 74 százalékos emelkedést mutatott a korábbi hónapokhoz képest. A Tegra üzletág viszont még mindig csak egy kis részét képezi a bevételeknek, ugyanis az Nvidia összesen 1,1 milliárd dollárra tett szert, a nettó nyereség ebből 129 millió dollár, ami 33 százalékkal több a mostanit megelőző év Q2 időintervallumához mérve.

Az Nvidia vezérigazgatója, Jen-Hsun Huang természetesen megelégedettséggel értékelt: "Nagyon erős negyedévet zártunk, ráadásul mindhárom fontos szegmensben (játékok, felhőszolgáltatás, telefonok) növekedést értünk el." Nem minden területen rózsás azért a helyzet, a videokártyáknál például 2 százalékkal rosszabbul teljesített a vállalat, mint a Q1-ben. Az első félév eredményeit nézve azonban joggal lehetnek boldogok az amerikaiak, 2,21 milliárd dollár volt az összbevétel (14 százalékos erősödés), nem véletlen tehát, hogy a következő három hónapban nagyjából 1,2 milliárd dollárra számítanak az elemzők, pláne, ha a Tegra K1 beváltja a hozzá fűzött reményeket.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés