A kávamentes után érkezik az összehajtható kijelzős Oppo?

Hirdetés

A csúcskategóriába hosszú idő után visszatérő Oppo Find X nem csak 90% feletti kijelzőaránya miatt különleges, hanem meglehetősen masszív és bonyolult kamerakilökő mechanizmusa okán is, alapállapotban ugyanis a phabletnek sem az előlapján, sem a hátlapján nem lehet lencséket megpillantani.


(forrás: Let's Go Digital) [+]

A Find X-szel nagyjából eljutottunk az előlapi képernyő-maximalizálás fizikai határáig, a következő lépés az évek óta emlegetett, összecsukható megjelenítő lehet. A koncepciókból persze még mindig nem született végeredmény, az Oppóról mindenesetre két éve kiderült, hogy aktívan érdeklődik a műfaj iránt, idén pedig friss formatervezési mintákat nyújtott be. Ehhez csatlakozik most egy újabb adag, amiről a holland Let's Go Digital számolt be.


(forrás: Let's Go Digital) [+]

A legfelső példa talán a leglogikusabb: a készülék kihajtva tablet, összecsukva telefon, a benyújtott minta pedig a zsanért is részletezi. A második példa jóval különlegesebb: egy olyan eszközt ábrázol, amely duplán kihajtható, így biztosítva még nagyobb képernyő felületet.


(forrás: Let's Go Digital) [+]

A harmadik koncepció ugyanakkor a legszokatlanabb: az ábrán látható eszköz igencsak hosszúkás kijelzőt kapna kihajtva, és leginkább egy kagylótelefonra emlékeztet összecsukva. Az mellékelt ábra szerint a szerkezet egyik része valamiféle elasztikus résszel is rendelkezne, plusz a koncepció része egy-egy légbuborék, amely talán a gyakran összehajtandó képernyőt védené a gyors anyagfáradástól.


(forrás: Let's Go Digital) [+]

Egyébként tulajdonképpen ez, azaz a kijelzők és védőelemeik gyakori hajlítása és elhasználódása okozza a gyártóknak a legnagyobb fejtörést, egyelőre tehát marad a jelenlegi paradigma, legfeljebb egy-egy motorikusan kiemelkedő elemmel megfűszerezve.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Előzmények

Hirdetés