A HTC az Apple-t támadja: a cél az összes termék kitiltása az USA-ból

Miután az Apple megtámadta a Samsung Galaxy Tab 10.1-et, aminek következtében előbb betiltotta egy német bíróság az EU-s forgalmazást, majd tegnap a döntését visszavonta, miután kiderült, hogy a beadványban manipulált képek is szerepeltek, valamint ráébredtek, hogy döntésük nem terjedhet ki az egész Unióra, most megint új fejezet kezdődik a pereskedésekben. A Samsung-Apple csata hírére a Google gyorsan megvásárolná a Motorolát rettentő sok pénzért, hogy szabadalmakhoz jutva visszatámadhasson, nem is olyan régen pedig a HTC jelentette be, hogy megszerzi az S3 Graphics-ot.

Most a HTC lendült támadásba, s három szabadalom kapcsán adott be keresetet az Apple ellen. Nem babra megy a játék: a taiwani vállalat célja, hogy az Egyesült Államokban ne lehessen forgalmazni az iOS rendszerű eszközöket. A HTC azt állítja, hogy az Apple jogtalanul használt fel egy vezetéknélküli kapcsolatokat leíró szabadalmat, amely a HTC tulajdona (magyarán a Wi-Fi-re vonatkozik a történet), amit nehéz a rendelkezésre álló információk birtokában megítélni. A szabadalom két egyidejű soros port csatlakozását írja le a mobil készülék és a Wi-Fi modul között. Elvileg ha az Apple A4 processzora hasonlóképpen kommunikál a baseband processzorral, akkor bele lehet magyarázni, hogy megállja a helyét a vád, de az inkább a bíróság és az ügyvédek dolga lesz.

Fentieken kívül még két szabadalom kapcsán is mehet a harc, a HTC szerint ugyanis az Apple gyakorlatilag minden termékében olyan wireless kommunikációs módszereket használ, amelynek szabadalma eredetileg ugyan az ADC Telecommunications tulajdonában volt, de ezt a céget egy svájci vállalat, a Tyco Electronic felvásárolta, majd - bár ez jelenleg csak feltételezés - az így szerzett szabadalmakat továbbértékesítette a HTC-nek. A taiwani cég tehát az S3 felvásárlása után máshonnan is szerzett szabadalmakat, s nagyon úgy tűnik, hogy direkt abból a célból állt neki a vásárlásnak, hogy utána feltankolva vonulhasson az Apple ellen.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés