A csillagokat is lehozza egy Samsung frissítés az égről

Az Expert RAW az S22 családon űrfotós móddal bővült, a kameraasszisztens pedig a gyári beállítások sorát gyarapítja.

Pár napja megindult az Android 13-on alapuló One UI 5.0 úthenger, és a Galaxy S22 család után novembertől sorban jön majd egy tucatnyi másik Samsung telefonra a legfrissebb rendszercsomag. A One UI 5.0 inkább finomítás, mint a felület újragondolása, és nem csak az elérhető funkciók listája bővült, hanem a kamerás lehetőségeké is.


Közeleg a folytatás ám az S22 Ultra és testvérei továbbra is kapják a szoftveres újdonságokat [+]

A nagy dinamikájú, többelemes képfeldolgozáson átesett DNG RAW nyersfájlokat mentő Expert RAW például a normál, az ultraszéles és a zoomkamerák kézi beállításai mellett most már asztrofotós, avagy űrfotós módot is kínál, 4-10 perc közötti hosszú expozícióval, ami azt is jelenti, hogy ehhez a módhoz szükség lesz állványra vagy tökéletesen mozdulatlan támasztékra.

[+]

Ügyes trükk a GPS és a giroszkóp alapján az aktuális égbolt csillagképeinek rárajzolása az élőképre, hogy egyértelmű legyen, az ég melyik szeletét és lakóit kívánjuk fénnyel festéssel rögzíteni. Mostantól többszörös expozíció is menthető 2-9-es képsorozat részeként, kézzel vagy automatikusan exponálva, háromféle átfedéssel összefésülve az eredményeket. És mint mindig, aki a DNG RAW fájlt mindjárt feldolgozná, az Adobe Lightroom mobilos változatával helyben megteheti.

A Kameraasszistens alkalmazás is, meg nem is: telepítésével ugyan egy ikon is kapunk, ám igazából a gyári szoftver beállításait bővíti és írja felül, ekként a Kamerán belül is elérhető opciólistája. Itt ki lehet kapcsolni az automatikus HDR-t és objektívváltást, avagy a videórögzítés gesztusát a fotós fülön.

Kérhetjük a képek lágyítását az éles textúrák kisimítására, illetve rövidebb záridőt kézi móddal való babrálás nélkül, ami gyors mozgás esetében lehet praktikus. Az elkattintott képek száma is megadható az időzítő lejárása után, végül kivetíthetjük HDMI-n a kamera előnézetét, bármilyen zavaró extra ikon vagy gomb megjelenítése nélkül. Első körben minden bizonnyal a Galaxy S22 család élvezeti mindezeket az előnyöket.

Előzmények

Hirdetés