A Bluetti EP600 teljes háztartások energiaellátását oldja meg

Felértékelődtek a szigetüzemű rendszerek a háztartási energiaellátások kapcsán, a Bluetti az EP600-zal kínál megoldást.

Hirdetés

A Bluetti hordozható akkumulátorai azokra az esetekre készültek, amikor hosszabb ideig hálózati áram nélkül tervezünk létezni, a gyártó azonban egyre több olyan megoldást is bemutat, amely egy komplett háztartás energiaigényét is lefedheti. Az EP600 a legújabb ilyen termék, ez egy ESS (Energy Storage System), amely egyrészt áll egy fő egységből, valamint modulárisan bővíthető akkumulátorcsomagokból. És természetesen napelem is tartozhat hozzá, amely tölti ezeket az akkumulátorokat.


[+]

A 6 kW összteljesítményű inverter 230 és 400 voltos feszültségen üzemelhet, a berendezés lényege, hogy nem szükséges külön inverter a napelemekhez, az EP600-ban ez a funkció ugyanis adott, úgynevezett bi-directional inverterként üzemel, vagyis egyazon egység látja el a napelemekből érkező energia betöltését az akkumulátorokba, illetve az onnan történő felhasználás során az elektromos hálózatba történő táplálás is a feladata.


[+]

A gyártó a B500-as akkumulátorokat kínálja az EP600 mellé, ezek egyenként 4960 Wh kapacitásúak, LFP akkumulátorok, amelyek 10 éves életciklussal rendelkeznek. Az EP600 maximum 16 ilyen akkumulátorcsomagot képes kezelni, vagyis közel 80 kWh-nyi kapacitást lehet elérni. Maguk az akkumulátorok alumínium tokozásban, IP65-ös védettségű burkolattal rendelkeznek, kültérre is tehetők, de a gyártó ebben az esetben valamiféle szekrényt javasol, hogy a direkt napsütés ellen védve legyenek a berendezések. Nem szükséges a falra felszerelni, egymásra is helyezhetők a modulok, a Bluetti szerint a hideget is jól bírják.


[+]

A telepítés elvileg egyszerű, de azt fontos ellenőrizni, hogy az EP600 egy fázison adja le a teljesítményt, vagyis adott esetben egy már meglévő elektromos hálózat esetén némi átalakításra szükség lehet. Az EP600 maximum 50 dB-es zajszinttel üzemel, ez nagyjából egy hűtőgép zajával egyenértékű. A Bluetti értelemszerűen csomagban kínálja az EP600-at és az akkumulátorokat, két B500-zal együtt a szett 11 490 eurót kóstál, ennél kisebb kiszerelés nincs, minden további B500-as akkumulátor 3600 euróba kerül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés