64 bites okostelefon érkezik

Az IFA kiállításon minden eddiginél több újdonságot jelentenek be a gyártók, nem véletlen, hogy a HTC-től is várhatunk friss terméket. A pletykák szerint ez a masina a Desire 820 lehet, annál is inkább, mivel a Qualcomm egy hivatalos képet tett közzé saját Twitter oldalán, melyen egy telefon hátuljának bal felső sarka látható.

64 bites telefon a HTC műhelyéből

A kép egyébként szinte teljesen megegyezik a tajvani gyártó korábban feltöltött fotójával, így minden bizonnyal a Desire 820 lehet a HTC egyik legfrissebb, 64 bites Qualcomm processzort használó készüléke. A Desire 510-ben például már szintén egy 64 bites architektúrájú Snapdragon 410 teljesít szolgálatot, így a szóbeszédek szerint a 820 az erősebb, Snapdragon 615 SoC-t kaphatja meg. Ebben a chipsetben egy nyolcmagos processzor dolgozik, melyben négy darab 1,8 GHz-re skálázott Cortex-A53 mag, és szintén négy darab 1 GHz-en pörgő mag felelős a feladatok ellátásáért. Az IFA kiállítás után (közben) mindenesetre már okosabbak leszünk, nem csak a HTC, hanem más gyártó modelljeivel kapcsolatban is.

Azóta történt

  • 64 bites LTE mobilok 70 dollárért?

    Az ARM becslései szerint az idén piacra kerülő mobilok fele 64 bites architektúra köré épül és az áreróziónak köszönhetően a húszezer forint alatti szegmensbenben is felbukkannak.

Hirdetés