5G-s strapamobillal készül az uleFone

A feltörekvő gyártó legerősebb hardverű készüléke az IP68/69K védelmet és pár MIL-STD-810G minősítést is megkapott.

A világ első 5G-s strapatelefonjaként tetszeleg az uleFone Armor 8 5G, és bár még nem is pontosították a megjelenését (tehát megelőzheti ebben mondjuk a BlackView, amely szintén ilyen termékkel készül), azért máris sikerült egy valamiben a gyártó szerint egy iPhone fölé kerekedni: nagyobb adatsebességben. Már értelemszerűen 5G-n, amire egyelőre az almás mobilok nem képesek.

Az ötödik generációs hálózatokra a cucc a MediaTek Dimensity 800 SoC segítségével kapcsolódik fel, a várhatóan jófajta sebességhez pedig 8 GB RAM és 256 GB-os tároló tartozik. Eddig tartott a hír izgalmas része, mert ezt leszámítva az 5G-s Armor 8 a 4G-sre hasonlít, bár a komplett specifikációt még nem töltötte fel az uleFone.

Az Armor 8 5G
Az Armor 8 5G

Ugyanúgy 6,1"-es a képátló, amihez a 4G-s modell esetében egyébként HD felbontású panel tartozott – ez azért várhatóan Full HD-ra módosul. Talán az extra antennák, talán a légiesebb méretek miatt viszont 5580-ról 5080 mAh-sra csökken a telep. A hátlapon három kamera kap helyet, élén nem pontosított, 64 megapixeles modullal, elöl apró kameracsepp zavar csak a képernyőbe, strapamobil révén viszont kávából így is maradt bőven.

A 4G-s Armor 8 vázszerkezete
A 4G-s Armor 8 vázszerkezete

Az Armor 8 5G IP68 és IP69K minősítéssel is rendelkezik, illetve nem pontosított teszteket elvégzett a MIL-STD-810G katonai szabványon belül. A premierdátum még nincs meg, és az 1000 dolláros, előzetes árat sem érdemes a termékoldalon komolyan venni – a trükk nyilván az, hogy ez már mennyire magas, de amikor megjön az igazi és kedvezményes, akkor hirtelen mennyire baráti lesz.

Azóta történt

Előzmények

  • Ulefone Power 6 - nem beszélni jól magyar

    Régen futottunk bele olyan készülékbe, ami ennyire nem tud magyarul. Kitartó, persze, hatezres akksival ez el is várható, de minden más nagyon Zs-kategóriás. És jack csatlakozó sincs. Nem fért el, vagy mi?

  • uleFone Armor 3 - nehéztüzérség

    Kellemes meglepetés volt az uleFone mindenálló monstruma. Nem csak papíron és levélnehezéknek jó, hanem tényleg. Így van értelme a 10300 mAh-s akkunak is.

  • uleFone X - te mit parodizálsz?

    Lehet, hogy a főhajtás volt a cél, ám az óriásbevágást kínáló uleFone X inkább az iPhone X klónozás kifigurázása, avagy útmutató, hogyan ne másoljunk.

  • uleFone Armor X - betonbunker

    A középkategóriában kínál strapabíró képességeket az uleFone 18:9 arányú panellel szerelt phabletje, ám a hardver és a kamera nem nő fel az összeszerelés színvonalához.

Hirdetés