2018. január 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Tablet rovat

5,9%-os visszaesés várható a tabletek piacán

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: GSMArena

Az IDC jelentése szerint a csökkenő táblagép eladások ellenére a 2 az 1-ben készülékek folyamatosan teret nyernek maguknak.

Az IDC újabb jelentéssel állt elő, most azt vizsgálták, hogy milyen változások várhatók a táblagépek piacán. A riport szerint 2016-ban körülbelül 5,9 százalékos visszaesésre kell számítani, aminek egyik oka, hogy a 2 az 1-ben eszközök egyre népszerűbbek, méghozzá nemcsak a gyártók, hanem a felhasználók körében is.


[+]

Sok nagy cégnél például már bele is vágtak ilyen készülékek készítésébe, tervezésébe, elég csak a Huawei-t vagy éppen az Alcatelt említeni. Ugyan a sima tabletekhez képest nincs nagy eltérés, a tartozékok nagy száma (például teljes értékű billentyűzet) jelentősen képes javítani a funkcionalitáson és használhatóságon. Ryan Reith szerint a Windows 10-et futtató eszközöknek a száma ugrásszerűen megnőhet, főleg a 9-től 13 hüvelykes kategóriákban. Az elemzések szerint az összekapcsolható szerkezetek éves szinten 73 százalékos növekedést mutatnak, a 2015-ben mért 16,6 millió eladott példányhoz képest 2020-ban már 63,8 millióval lehet számolni. A windowsos gépek térnyerése többnyire az iOS-es masinák kárára történik, az Android népszerűsége a következő pár évben változatlan marad.

Hi​r​de​té​s

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.